Díjat nyert a Steelcase SILQ széke

A SILQ-et az anyagtudomány innovációjával hozták létre. A szabadalmaztatott eljárás során a Steelcase tervezői és mérnökei egy új, nagy teljesítményű polimer anyagot hoztak létre, amely emulálja a szénszál tulajdonságait. Ez az anyag a kialakítás ívelt sziluettjével kombinálva lehetővé teszi a SILQ számára, hogy az emberi test természetes mozgásaira reagáljon, anélkül, mint ahogy a nagy teljesítményű […]

A SILQ-et az anyagtudomány innovációjával hozták létre. A szabadalmaztatott eljárás során a Steelcase tervezői és mérnökei egy új, nagy teljesítményű polimer anyagot hoztak létre, amely emulálja a szénszál tulajdonságait. Ez az anyag a kialakítás ívelt sziluettjével kombinálva lehetővé teszi a SILQ számára, hogy az emberi test természetes mozgásaira reagáljon, anélkül, mint ahogy a nagy teljesítményű mechanikával ellátott munkaszékeken rendszerint szükség lenne. Az eredmény egy szék, amely inkább egy organizmus, mint egy gép működik együtt az emberi testtel – ez egy új archetípus az irodai székek világában.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy az egész világon elismert tervezők díjazzák innovatív designunkat. A SILQ alakja, a felhasznált anyagok és azok megjelenése elválaszthatatlanok.” – mondta James Ludwig, a Steelcase globális tervező és mérnök alelnöke. „Az anyagtudomány határait kitágítottuk, és az anyag maga vált mechanizmussá. Ez a csúcsa annak, hogy a tervezés és a mérnöki együttműködés közösen mire is képes.

A Red Dot-díj a világ egyik legnagyobb designversenye terméktervezésben. Több mint 60 éve a különböző szakterületek tapasztalt szakértőiből álló nemzetközi zsűri az év legjobb modelljeinek kiválasztásán dolgozik. Az értékelésük, olyan kritériumokra összpontosít, mint az innováció, a funkcionalitás, a formális minőség, a hosszú élettartam és az ergonómia. 2019-ben 55 ország tervezői és gyártói több mint 5500 terméket neveztek be a versenybe.

SOCIAL BOX