Munkaerő toborzó appok, amivel ma is lehet aranyhalat fogni

Magyarországon még nem tarolnak a toborzást segítő mobil applikációk, pedig a technológia már megoldást jelent az eltűntnek hitt munkavállalók felkutatására. A legnépszerűbb alkalmazások nem csak a szűrésekben és a megfelelő jelöltek megtalálásában segítenek, hanem az értékelésben, a rendszerezésben és a kapcsolattartásban is. LinkedIn Recruiter Nem meglepő, hogy a több mint 400 millió regisztrált munkavállalót számláló […]

Magyarországon még nem tarolnak a toborzást segítő mobil applikációk, pedig a technológia már megoldást jelent az eltűntnek hitt munkavállalók felkutatására. A legnépszerűbb alkalmazások nem csak a szűrésekben és a megfelelő jelöltek megtalálásában segítenek, hanem az értékelésben, a rendszerezésben és a kapcsolattartásban is.

LinkedIn Recruiter

Nem meglepő, hogy a több mint 400 millió regisztrált munkavállalót számláló adatbázis elérést biztosító LinkedIn Recruiter az egyik legnépszerűbb a listán. Az iOS-ra és Android-ra is letölthető ingyenes app egyszerű, mégis részletes szűrést biztosít, láthatóvá teszik a kapcsolati hálókat, és ha nem találjuk meg rögtön a megfelelő kvalitású jelentkezőket, a beállított paraméterek alapján értesítést is kérhetünk, amikor feltűnik a megfelelő jelölt. Ráadásul rögtön fel is vehetjük vele a kapcsolatot vagy el is menthetjük a profilját.

 

Shapr

A Shapr – a Switch-hez hasonlóan – a recruiterek Tindere, hiszen a népszerű társkereső apphoz hasonlóan épül fel. A profilokban megadott érdeklődési kör alapján kínálja fel a munkakeresőket, szám szerint 15-öt naponta. Ez a mennyiség növelhető, ha módosítunk a saját érdeklődési körünkön, hiszen így új „Match-ekre” nyílik lehetőségünk. A kapcsolatfelvétel is csak akkor működik, ha a felek közötti érdeklődés kölcsönös (mindketten jobbra húzták a másikat). Az adatlapok viszonylag kevés adatot tartalmaznak egy önéletrajzhoz képest, hiszen egy fotó, az érdeklődési körök hashtag-ekkel, a munkakeresés oka, egy mondat a felhasználóról, a munkaterület meghatározása, a lehetséges találkozási módok (pl. telefonon hívható vagy, esetleg elhívhatnak egy kávéra), és a social media elérhetőségeid szerepelnek. Jól látszik tehát, hogy az egyszerű és laza felépítés révén miért népszerű a Shapr a fiatal felhasználók körében. Az alkalmazás algoritmusai egyébként kapcsolódnak a LinkedIn fiókokkal, így a kapcsolati háló is segíti a toborzókat a jó választásban. Ez a módszer egy kicsit több időt igényel a HR szakemberek részéről, ugyanakkor a pályázók minősége és a válaszadási arány jóval meghaladja az átlagot, tehát megéri.

JobSnap

A JobSnap egyfajta szakmai SnapChat-ként definiálja magát, és kimondottan a Z generációt szólítja meg. Az a célja, hogy megkönnyítse és felgyorsítsa a felvételi folyamatot a munkáltatók számára. Mivel az önéletrajzok és motivációs levelek kora lassan lejár, az álláskeresők és a toborzók is 30 másodperces videókat töltenek fel a hagyományos profilok helyett. Ezek alapján személyes találkozó nélkül is élő, beszélő, mozgó, gesztikuláló embereket láthatunk, ami sokkal több információt közvetít a hagyományos jelentkezési módoknál, ráadásul sokkal rövidebb idő alatt elkészíthető és sokkal jobban személyre/cégre szabható egy jelentkezés. Arról nem is beszélve, hogy ez a rendszer nagymértékben javítja a fiatal, sok esetben tapasztalattal még nem rendelkező pályakezdők esélyeit a kiválasztási folyamatban. A JobSnap-et a fejlesztők elsősorban az élelmiszeripar és a vendéglátóipar számára fejlesztette, de más szektorok is előszeretettel alkalmazzák.

Talentuno

A Talentuno egy olyan online toborzási platform, ami digitalizálta a szolgáltató központok hosszú toborzási folyamatait, és ezzel jelentősen felgyorsította az egész eljárást. Mindezt úgy sikerült megvalósítani, hogy pénzjutalmat kínáltak a meghirdetett pozíciókra kompetens ismerősök ajánlásáért, amennyiben őket választja a hirdető. Amellett tehát, hogy a felület bárkinek lehetőséget nyújt a fejvadászatra, motiválja a felhasználókat a körülöttük lévő kapcsolati háló bevonására is. Amíg az előző applikációk inkább a technológiai fejlesztésekre koncentrálnak, a Talentuno gyökereiben formálta át a kiválasztás műveletét. Érdemes körülnézni a magyar startup által hirdetett pozíciók között, hátha jutalom üti a markunkat a MatchMaking-ért cserébe!

Bár a felsoroltak mellett még számos hatékony alkalmazás közül választhatunk, az jól látszik, hogy a régóta keresett fiatal generációk megszólításában érdemes igénybe vennünk valamelyiket, mert a fejlődés roham léptekben költözik az életünkbe, és ezalól a munkahelykeresés sem jelenthet kivételt.

Ha érdekelnek a legújabb irodai technológiai megoldások, akkor ott a helyed június 13-án a Proptech Hungary konferencián!

Fotók: shutterstock.com

SOCIAL BOX