OfficeXPO – A GMB Solutions innovatív mobilfalakat kínál

– Mi volt a GMB Solutions standjának koncepciója a kiállításon, amelyet a LEVEL UP Office Design tervezett? – Meg szerettük volna mutatni, hogy egy jellemzően egyterű irodában hogyan tudunk létrehozni olyan izolált tereket, amelyek rugalmasak, miközben nyithatók és zárhatók. Bemutatunk egy üvegfalat, amelyet egy ún. okos fóliával árnyékolhatunk, vagyis miközben priváttá tesszük a teret, vetítési […]

– Mi volt a GMB Solutions standjának koncepciója a kiállításon, amelyet a LEVEL UP Office Design tervezett?

– Meg szerettük volna mutatni, hogy egy jellemzően egyterű irodában hogyan tudunk létrehozni olyan izolált tereket, amelyek rugalmasak, miközben nyithatók és zárhatók. Bemutatunk egy üvegfalat, amelyet egy ún. okos fóliával árnyékolhatunk, vagyis miközben priváttá tesszük a teret, vetítési felületként is szolgál, így az üvegfal új funkciók kap, egy megbeszélésen ki lehet vetíteni például egy prezentációt.

Emellett bemutatunk egy másik terméket is, egy kétfős informális tárgyalót, amelyet akár tizenkét fősre is bővíthetünk, vagyis a konfigurálhatósága miatt a belsőépítészek fantáziájára van bízva, hogy mit hoznak létre végtermékként. Harmadrészben pedig kiállítottunk egy mobilfal családot is, ahol az az újdonság, hogy miközben a termékek eddig 50-52 decibelig gátolták a hangterjedést, ez akár 60 decibelig is képes kiszűrni a külső zajokat. Ez a termék nagyobb terek komplexebb lezárására, konferenciaterek izolálására ad lehetőséget. Az innováció itt is megjelenik, hiszen az elszeparálás korábban manuális volt, most már gombnyomással elektromotorral alakíthatók a mobilfalak.

– Milyen irodatrendek hódítanak manapság, mit tapasztaltok a munkátok során?

– Továbbra is népszerű az egyterű iroda, de egyre gyakrabban felmerül az igény, hogy bizonyos helyzetekben jó lenne szeparálni egyes zónákat, legyen az tárgyaló vagy éppen relaxációs hely. Hiszen bár megfelelő kreatív teret ad az open space, de más jellegű tevékenységnél, például fókuszmunka során már nem mindig megfelelő a nagyteres iroda közege. De ugyanígy a csapatmunka esetében is kisebb-nagyobb teamek különböző projekteken különböző időtartamig dolgoznak, amelyek megkövetelik, hogy a tereket rugalmasan lehessen szeparálni.

– Hogyan értékelitek az OfficeXPO-t?

– Nagyon színvonalasnak tartom, kiváló kiállítókat és standokat láthatunk. Nekünk épp jókor jött az OfficeXPO, mert néhány új terméket kampányszerűen próbálunk bevezetni a piacra, és ez a kiállítás kiváló terepet biztosít ehhez is. Remélem, hogy ez hagyomány lesz és egyre jobban növekszik majd, amely az irodapiaci szakma új fóruma lehet.

SOCIAL BOX