OfficeXPO – Neudoerfler az irodatrendek világában

– Mi volt a Neudoerfler koncepciója az irodastand felállítása során az OfficeXPO-n? – A célunk az volt, hogy megmutassuk: a Neudoerfler egyre nagyobb hangsúlyt fektet a dizájnra, ergonómiára és a termékfejlesztésre. Partnereit is ezen értékek alapján választja ki. Ezt tükrözik a kiállított bútorok is: az új MyMotion bútorcsalád, valamint a norvég HÅG Capisco széke, amelynek […]

– Mi volt a Neudoerfler koncepciója az irodastand felállítása során az OfficeXPO-n?

– A célunk az volt, hogy megmutassuk: a Neudoerfler egyre nagyobb hangsúlyt fektet a dizájnra, ergonómiára és a termékfejlesztésre. Partnereit is ezen értékek alapján választja ki. Ezt tükrözik a kiállított bútorok is: az új MyMotion bútorcsalád, valamint a norvég HÅG Capisco széke, amelynek érdekessége, hogy miközben több évtizedes modell, a mai napig versenyképes. Ennek az az oka, hogy a gyártók már a fejlesztése idején az ergonómiára helyezték a hangsúlyt, és természetesen az ember anatómiája nem változik, ezért ma is az egészséges munkakörnyezet egyik alapvető bútora lehet. Emellett olyan termékekkel érkeztünk, amelyek kreatív energiával támogatják az irodát és élettel töltik meg a munkahelyi közeget. Egy állítható magasságú tárgyalóasztalt is bemutattuk, amely többféle tárgyalási és munkavégzési pozíciót enged meg.

– Milyen trendek érvényesülnek manapság az irodapiacon, mit tapasztaltok?

– A dolgozók feladatai egyre komplexebbek, ezért a tereket is egyre inkább többfunkciós zónákká kell formálni, hogy az adott tevékenységet maximálisan támogathassák. Szintén lényeges az ergonómia előtérbe kerülése. Minden eszközzel a mozgást kell támogatnunk, hogy a kollégák minél több pozíciót felvehessenek, hiszen hiába van jó székünk, akkor is rendszeres időközönként fel kell állnunk, meg kell mozgatnunk a testünket. A cél az, hogy minél több helyen tudjunk dolgozni minél többféle pozícióban, hiszen ahogy itt is egy előadásban elhangzott: sitting is the new smoking.

– Mi a véleményetek a kiállításról?

– A kiállításon magas minőségű standokat állítottak fel, amely az összes résztvevőt erősíti. Nagyon jó látni, hogy a nemzetközi vásárokon tapasztalt nívót és trendeket itt is felfedezhetjük. Ráadásul nem csak egy témakörben erős cégek vannak jelen, hanem számos tevékenységet végző szakvállalatok vesznek részt az OfficeXPO-n. Az irodatérrel kapcsolatban számos téma felmerül, irodabútor, akusztika, képzőművészet, világítás stb., amelyek itt mind-mind láthatók.

SOCIAL BOX