A munkavállalók rövidebb munkahetet, a munkáltatók pedig boldogabb dolgozókat szeretnének

Korábban már beszámoltunk olyan példáról, ahol bevezették a változtatást, és a tapasztalatok szerint sikeresnek bizonyult a döntés. A nagyjából 100 éves hagyományt maguk mögött tudó kétnapos hétvégék ugyanis a technológiai fejlődés és a munkavállalói jogok erősödése mellett egyre gyengébb lábakon állnak. A munkavállalók körében nem meglepő módon népszerű a munkaidő rövidítésének ötlete. Az Egyesült Királyságban […]

Korábban már beszámoltunk olyan példáról, ahol bevezették a változtatást, és a tapasztalatok szerint sikeresnek bizonyult a döntés. A nagyjából 100 éves hagyományt maguk mögött tudó kétnapos hétvégék ugyanis a technológiai fejlődés és a munkavállalói jogok erősödése mellett egyre gyengébb lábakon állnak.

A munkavállalók körében nem meglepő módon népszerű a munkaidő rövidítésének ötlete. Az Egyesült Királyságban a Trades Union kongresszus által megkérdezettek 85%-a rövidebb munkahétre vágyik.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a hosszabb hétvégéket biztosító vállalatok munkatársai boldogabbak, produktívabbak, és jobban kezelik a stresszt. Emiatt körükben alacsonyabb a fluktuáció értéke, valamint a betegségben töltött napok száma is.

Ráadásul egyes becslések szerint a jelenlegi 5 napos munkahét redukálása 37%-kal csökkentené a szén-dioxid kibocsájtást, az alacsonyabb energiafelhasználás és a kevesebb utazás miatt.

A 4 napos munkahét tehát ilyen intelligens irányelvekkel alátámasztva nem csak az életminőség javítását eredményezné, hanem a környezetünkre is jótékony hatással lenne.

SOCIAL BOX