A Belvárosi Közösségi Tér segítő kezet nyújt az otthonról dolgozó szülőknek is

Mindannyiunk számára hatalmas változást okoz a helyzet, mind fizikai, mentális és lelki síkon. Azok a munkavállalók, akik gyermekekkel maradtak otthon, még nagyobb kihívással néznek szembe minden nap. Az ő segítségükre siet most a Belvárosi Közösségi Tér – olvasható Szentgyörgyvölgyi Péter,  Belváros-Lipótváros polgármesterének hivatalos Facebook oldalán. Az elkövetkezendő hetekben ugyanis a Belvárosi Közösségi Tér munkatársai rengeteg jó programmal, […]

Mindannyiunk számára hatalmas változást okoz a helyzet, mind fizikai, mentális és lelki síkon. Azok a munkavállalók, akik gyermekekkel maradtak otthon, még nagyobb kihívással néznek szembe minden nap. Az ő segítségükre siet most a Belvárosi Közösségi Tér – olvasható Szentgyörgyvölgyi Péter,  Belváros-Lipótváros polgármesterének hivatalos Facebook oldalán.

Az elkövetkezendő hetekben ugyanis a Belvárosi Közösségi Tér munkatársai rengeteg jó programmal, témával és cikkel segítenek az online térben.

Szirtes-Szabó Kata és Papp-Huszár Anikó meseterapeuták fejből mesélnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt úgy, ahogy azt a Belvárosi Közösségi Tér látogatói megszokhatták.

. A gyermekeket hétfő esténként, a felnőtteket pedig a hét levezetéseként, péntek esténként várják a Facebook oldalukon és a Youtube csatornájukon.

Hétfőn és csütörtökön reggelente az érdeklődőket a Meseerdő Gyermekfelügyelet munkatársai, Horányi Kata, Varga Bettina Kőszegi Rita, Nagy Anita és Széki Nikolett várja egyszerű játékokkal és hasznos témákkal.

Mindemellett két új cikksorozatot is elindítottak, melyek segítségével korosztályonként járhatjuk körbe, hogyan segítsük gyermekeinket a jelenlegi helyzetben, illetve a Könyvkuckóban izgalmas olvasmányokat ajánlanak hétről hétre.

Hetente több alkalommal, délelőttönként közös éneklésre és mondókázásra is lehetőség nyílik Hazay Ancsával és Venczel Mónikával, valamint kedden és szerda esténként a Kék Katica csapat meséit is meghallgathatjuk.

Papp-Huszár Anikó, gyermekpszichológus kedden és csütörtökön tart online konzultációt nevelési dilemmák és az aktuális helyzet kapcsán felmerülő nehézségek kapcsán. Az 50 perces online konzultációkra a huszar.aniko@segitokezek.com címen jelentkezhetnek az V. kerületi lakosok.

Ezen kívül a Belvárosi Közösségi Tér segítséget nyújt még a gyermekek tanulása, nevelése vagy a családi élet kapcsán is,

A cikkek és videók mellett az V. kerületi kismamák csütörtökön reggel 7:30 és 8:30 között a nekik szóló jóga órákhoz is díjmentesen csatlakozhatnak, ha jelentkeznek a nagy.agnes.eszter@gmail.com címen.

A Ficánkoló cikksorozatban pedig további mozgásfejlesztő gyakorlatokkal ismerkedhetünk meg Kárpáti Katalin gyógypedagógus, korai prevenciós szakember jóvoltából.

Az otthoni program ötletek teljes tárháza még nem ér véget a felsoroltakkal, hiszen élő közvetítések, virtuális múzeumi barangolások, közös rajzolás és még sok izgalmas lehetőség vár szülőkre és gyermekeikre.

Az aktuális program elérhető a Belvárosi Közösségi Tér órarendjében, és közösségi oldalukon is.

A szakemberek által készített videók, mesék, játékok és egyéb foglalkozások pedig visszanézhetők a Youtube csatornán.

Ráadásul több anyag angol fordításban is elérhető lesz.