New Yorkból adott helyzetjelentést Chris Cooley Az Év Irodája podcast második adásában

A szervezők azonban nem hagyták annyiban a dolgot, ezért Az Év Irodája podcast második adásában interjút készítettek az Evelo Agency alapítójával. Chris neve ismerős lehet az irodai életben jártas olvasók számára, ugyanis már kétszer is hallhattuk őt TEDx előadóként. 2017-ben a coworking és a közösség építés erejéről, 2019-ben pedig a tudatos irodai jelenlét fontosságáról beszélt. […]

A szervezők azonban nem hagyták annyiban a dolgot, ezért Az Év Irodája podcast második adásában interjút készítettek az Evelo Agency alapítójával.

Chris neve ismerős lehet az irodai életben jártas olvasók számára, ugyanis már kétszer is hallhattuk őt TEDx előadóként. 2017-ben a coworking és a közösség építés erejéről, 2019-ben pedig a tudatos irodai jelenlét fontosságáról beszélt.

A koronavírus okozta globális változások a hazai irodapiacon is azonnal éreztették a hatásukat. Ennek a folyamatnak mi magunk is napról napra részesei vagyunk, Chris segítségével pedig bepillanthatunk az éppen zajló tengerentúli gazdasági átalakulásba is.

A grafikusból coworking specialistává, illetve ahogy ő fogalmaz profi közösség építővé avanzsált Cooley mindig nagy figyelmet fordított a körülötte lévő emberek igényeire. Az interjúban mesél arról, hogy miként kapcsolódik mindez az első coworking irodája megalapításához 2007-ben, amikor a közösségi iroda fogalma még gyakorlatilag ismeretlen volt.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy Chris szerint mik a fő eltérések a magyar és az amerikai piac között, valamint szóba kerülnek azok a kérdések, amik már jelenleg is sokakat foglalkoztatnak:

– Mi lesz a home office után?
– Mi lenne, ha kiderülne, hogy az otthoni munkavégzés valójában hatékonyabb, mint irodai?

Chris válaszai olyan tapasztalatokon alapulnak, melyek az európai vállalatok számára is hasznos útmutatóként szolgálnak.

Meglátása szerint a home office megítélése sok szempontból változni fog. Egyrészt kevésbé fognak félni tőle a munkáltatók, másrészt a munkavállalók többsége tisztában lesz azzal, hogy mennyire való neki a munkavégzés ezen formája.

– De vajon milyen szerepet kapnak majd az irodák, ha a dolgozók egy része továbbra is otthonról dolgozna inkább?
– Mit kezdjenek az üresen maradt helyekkel a cégek egy hosszú távú bérleti szerződés esetén?
– És hogyan készüljenek fel már most a változásra?

Ha érdekelnek a válaszok, hallgasd meg a teljes beszélgetést Az Év Irodája weboldalán vagy a Spotify-on!

Mi lesz a Home Office után? Hogy fogunk dolgozni fél év múlva? Hallgass valami újat az irodai élet jövőjéről. Szakmai viták, piaci jóslás és tarot kártya. Na, ez nem lesz… Csak izgalmas témák mellébeszélés nélkül az üzleti élet legjobbjaival. Ez itt Az Év Irodája podcast-ja.

SOCIAL BOX