Ergonomikus design bútorok a Debreceni Egyetem könyvtárában

Valószínű, hogy az olvasók többsége még egészen más iskolai bútorokhoz szokott, mint a Debreceni Egyetem Élettudományi Karának jelenlegi hallgatói.

A második világháború végéig Debrecenben csak egy egyetem működött, egy könyvtárral. A háború után azonban feldarabolták és az új intézmények saját olvasótereket alakítottak ki. Miután 55 évvel később, 2000-ben a debreceni felsőoktatási intézmények egyesítéséből újra megszületett a Debreceni Egyetem, egy olyan központi bibliotéka létrehozása is adta magát, ami 100 évvel a megszületése után, ismét egy egységként, ráadásul az ország második legnagyobb könyvtáraként szolgálja az olvasókat.

Idén pedig eljött a ráncfelvarrás ideje, ami során a 600 négyzetméteres könyvtár és az 1100 négyzetméteres olvasóterem is meglepő átalakuláson esett át.

Utóbbi, bár megőrizte az épület patinás jegyeit, a Vivax Irodabútor jóvoltából színes és ergonomikus bútorok segítségével, a kor igényeinek megfelelő, futurisztikus, ugyanakkor hívogató környezetbe invitálja az inspirációra vágyó tanulókat.

A magas minőségben újragondolt minimalista könyvtárban pedig a külcsín mellett a funkció is hangsúlyos szerepet kapott, a helyiségek ugyanis megkövetelik az egyéni, illetve a csoportos tanuláshoz szükséges feltételeket is. A kreatív gondolkodást támogató, játékos formákon és a vidám színeken túl a professzionális bútorok a megfelelő akusztikai elvárásokról, a kényelemről és az okos eszközök töltési lehetőségéről is gondoskodnak.

A Vivax Irodabútor szívesen teljesítette a számára különösen kedves megbízást, hiszen ezen keresztül kifejezésre jut az oktatás és Debrecen városa iránt érzett elköteleződése.

Mi pedig örömmel látjuk, hogy az irodapiac mellett az oktatási intézmények terén is megjelent az igény, hogy látványos és egyszerre funkcionális tereket hozzanak létre, ami nemzetközi szinten is kiszolgálja a diákok igényeit.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen hívogató atmoszférát teremtettek a hallgatók számára, a könyvtárról készült képeket ITT, az olvasótérről készülteket pedig ITT nézhetitek meg.

SOCIAL BOX