Iroda és műhely egy térben – nézz be velünk a Dessin Designhoz

Mindig érdekes betekinteni egy olyan cég irodájába, amely más vállalatoknak segít az általa képviselt értékek vizuális kifejezésében.

A 25 éves Dessin Design iroda-műhely kombójában a grafikusok, a belsőépítész tervezők, a nagy formátumú state-of-the-art digitális nyomda- és vágógépek irányítói és a cégvezető közösen működhetnek a nyitott hatású térben. A tervezés és a termelés területei a kreatív ötlet megszületésétől a teljes gyakorlati megvalósításig megjelennek, így minden munkatárs láthatja a többiek tevékenységét, ami organikus módon, kényszer nélkül növeli minden érintett termelékenységét.

Az Illa Irodaházban kialakított 250 négyzetméteres hibrid teret Gábor Sarolta álmodta meg, a belsőépítészeti koncepció végső kidolgozásában pedig az egész csapat aktívan részt vett. A funkcionálisan tükröző felületeknek köszönhetően első pillantásra talán fel sem tűnik, hogy természetes fény kizárólag a magas mennyezetbe vágott nyílászárókon érkezik a helyiségekbe.

A cég küldetése és víziója áthatja az egész irodát. Annak érdekében, hogy mindenki jólérezze magát, a dekoráció tervezése során kiemelt szerepet kapott a cég munkatársainak személyisége és érdeklődési köre. Egy olyan vízió adta az alapot, ami „a földtörténeti és emberi régmúlt jelenben világító árnyait ironikus módon a jövő ismeretlen tartományaira vetíti, hogy erősíthesse a jövőbe vetett reményt.”

A síkban és térben is megjelenő ógörög stílus pedig átfolyik a modernt és a technos világ glitch hatású önironikus képeibe.

Emellett kortárs képzőművészeti alkotások is megjelennek a gyártócsarnokban. Szimán György műhold-installációja vagy Csontó Lajos urbánus képei utalnak a cégtulajdonos művészet iránti szeretetére.

Ha kíváncsiak vagytok a többi fotóra, ITT megnézhetitek őket.

Az irodáról készült 3D séta pedig ITT érhető el.