Workspace Design Show – Hogyan tervezzünk jobb munkahelyeket? – I. rész

Kulcsfontosságú gondolatok a The Office Group, az Oktra és a Co-Space szakértőitől, ami segít tökéletesíteni a coworking irodák tervezését.

Miért jobb az emuláció, mint a kerék újra feltalálása és miért teremtenek értéket a kényelmes terek?

Többek között erről beszélgettek az Allwork.Space, a The Office Group, az Oktra és a Co-Space tervezői a londoni Workspace Design Show-n, ami az egyetlen olyan kiállítás az Egyesült Királyságban, ami kizárólag a munkaterületek tervezésre összpontosít. Az évente megrendezésre kerülő eseményt idén november 4-én és 5-én tartották meg. Kiállítások, túrák, versenyek és workshopok mellett a résztvevők részt vehettek a munkaterület tervező szakemberek által vezetett beszélgetéseken is.

A megszólalók a coworking terek tökéletesítésének lehetőségeiről beszélgettek, a legfontosabb gondolatokat pedig az alábbiakban foglaltuk össze.

A vállalatok a kollektív tervezési identitás felé haladnak. Számos hagyománykövető bérlő coworking környezetre váltott, amikor lejárt a bérleti szerződése a koronavírus alatt, ezáltal pedig részben feladták identitásukat és nyitottabbak lettek más közösségekre. Ahelyett, hogy a terek márkaépítésére összpontosítanának, a prioritás a vendégszerető munkakörnyezet kialakítására helyeződött át, amelyek változatos munkakörülményeket kínálnak.

Senki sem akar bemenni egy irodába és úgy végigmenni a folyosón, hogy nem tudja kik veszik körül.

A „közösség” kulcsfontosságú bérlői igénnyé vált. Az emberek alig várják, hogy megtudják, kik lakják még az épületüket, ezért a teret biztosító szervezetek aktívan ösztönzik az interakciót a munkaterületek kialakításával.

Az összefoglaló hamarosan folytatódik.

Forrás: allwork.space