Az AEW kiemelkedő sikerekkel zárt

Az AEW Europe, mely az ingatlanpiac egyik legnagyobb és legfontosabb szereplőjének számít a régióban, Magyarországon a West End Business Center (WEBC), a MOM Park Irodák és Bevásárlóközpont, illetve az EMKE Irodaház kezelését végzi, de Közép-Európa-szerte még további 100.000 négyzetméternyi irodaterületért felelős. A 28.054 m2 bérbeadó területtel rendelkező, modern, “A” kategóriás belvárosi irodaházban, a WEBC-ben, 2.643 […]

Az AEW Europe, mely az ingatlanpiac egyik legnagyobb és legfontosabb szereplőjének számít a régióban, Magyarországon a West End Business Center (WEBC), a MOM Park Irodák és Bevásárlóközpont, illetve az EMKE Irodaház kezelését végzi, de Közép-Európa-szerte még további 100.000 négyzetméternyi irodaterületért felelős.

A 28.054 m2 bérbeadó területtel rendelkező, modern, “A” kategóriás belvárosi irodaházban, a WEBC-ben, 2.643 m2 területre sikerült bérlőket találni, melynek nagyobb része (2.325 m2) új bérleti szerződés volt. A WEBC bérbeadottsága jelenleg több mint 88%, ami jóval a 78%-os piaci viszonyítási szint felett van.

Többek között a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan-tanácsadó cége, a Cushman & Wakefield is segítette az AEW Europe-ot sikerei elérésében a WEBC nem kizárólagos bérbeadó ügynökségeként.

A Cushman & Wakefield-nek köszönhetően a Trenkwalder személyzeti szolgáltató vállalat 2012 decemberében költözött be a WEBC-be, egy 710 m2-es irodaterületre, az Euromedic Diagnostics pedig közel 1.000 m2 irodát bérel 2013 elejétől. Az Euromedic az irodakialakítási feladatokkal a Cushman & Wakefield Projekt Menedzsment csapatát bízta meg.

A globális ingatlan tanácsadó Jones Lang LaSalle is bérbeadó ügynökségként képviseli a WEBC-t és kizárólagos ügynöksége a MOM Park Irodáknak. A 2012. év új tranzakciói között említhető az Electool 240 m2-en, a CLS Behring 221 m2-en az Iveco 370 m2-en, a Group M 2.437 m2-en, valamint a CCC Shoes 322 m2-en.

A Jones Lang LaSalle közreműködésével a reklámipar meghatározó szereplője, a Young&Rubicam jelentős bérleti szerződés hosszabbítást írt alá több, mint 1.000 m2-en. Az ingatlan tanácsadó cég mutatta be a GroupM-t is, a WPP globális reklám és marketing csoport magyar leányvállalatát, amely 2012 nyarán a MOM Park Irodákba költöztette át hat vállalatát, a Mindshare-t, a MediaCom-ot, a Mediaedge-t, a Maximize-t, a Maxus-t és a Portland-et.

A jól ismert, és rendkívül jó helyen található, 12.500 m2 bérbeadó területtel rendelkező EMKE Irodaházban 1.002 m2 területen bonyolítottak le tranzakciókat, melyek nagy része szerződés hosszabbítás, 100 m2 pedig új bérleti szerződés volt. A hosszabbítások között említhető a Levi’s, az Alma Consulting, a Fleming és a földszinten található új kávézó.

Isabelle Clerc, az AEW Europe közép-európai vagyonkezelő vezetője így kommentálta a sikert: “Nagyon örülünk, hogy ilyen sikeres évet zártunk Magyarországon. Bízunk benne, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére a jó helyen található, kiváló épületeink egyre több hosszú távú bérlőt vonzanak majd és az üres területeket is gyorsan bérbe tudjuk adni.”
 

SOCIAL BOX