Közép-Európában terjeszkedik a CBRE

A megvásárolt vállalkozás Csehországban és Szlovákiában mintegy 140 ingatlant üzemeltet, félmillió négyzetméter összterülettel , bevétele nagyjából 10 millió euróra (3 milliárd forintra) tehető. A cég elsősorban az irodapiaci szakértelméről ismert, mindemellett számos lakó- és ipari-ingatlan üzemeltetését is végzi. Az IMPACT-CORTI ingatlanmenedzsment, befektetési, bérbeadási és tanácsadási szolgáltatást is nyújt olyan intézményi és magánbefektetői ügyfeleinek, mint a […]

A megvásárolt vállalkozás Csehországban és Szlovákiában mintegy 140 ingatlant üzemeltet, félmillió négyzetméter összterülettel , bevétele nagyjából 10 millió euróra (3 milliárd forintra) tehető. A cég elsősorban az irodapiaci szakértelméről ismert, mindemellett számos lakó- és ipari-ingatlan üzemeltetését is végzi. Az IMPACT-CORTI ingatlanmenedzsment, befektetési, bérbeadási és tanácsadási szolgáltatást is nyújt olyan intézményi és magánbefektetői ügyfeleinek, mint a Deka, az AXA REIM, a Pramerica és a Hampshire Investments. Prágában a cég olyan jelentős épületeket üzemeltet, mint a GEMINI Business Center, a Lighthouse Waterfront Towers és a cseh Tőzsdepalota.

Az IMPACT-CORTI 160 munkatársa a CBRE jól működő Ingatlan és Vagyonkezelés csapatához tartozik. Az ügyfelek igényeire válaszul a CBRE különösen figyel ezen szolgáltatás közép-kelet-európai bővítésére, amelyet a bevásárlóközpontok üzemeltetésére szakosodott Euro Mall Center Management 2011 közepén történt felvásárlása is bizonyít.

„Az IMPACT-CORTI közismert magas színvonalú üzemeltetési szakértelméről és tapasztalatáról Csehországban. Az ő szakértelmükkel és a mi növekedési képességeinkkel egyre jobban kiterjeszthetjük szolgáltatásainkat a régióban.” – nyilatkozta Andreas Ridder, a CBRE közép-kelet-európai elnöke.

„A CBRE-hez való csatlakozásunkkal nagy lehetőségek nyílnak ügyfeleinknek és munkatársainknak. Az egyik leginkább integrált és legelismertebb kereskedelmi ingatlan-tanácsadó új csapataként olyan piaci bepillantást és stratégiai tanácsadást fogunk tudni nyújtani ügyfeleinknek, amire még senki sem képes igazán a régióban.” – tette hozzá Jürg Zwahlen, az IMPACT-CORTI igazgatóságának elnöke.

“Magyar szempontból is jó hír ez az akvizíció”- tette hozzá Konthur Adrienne, a CBRE budapesti ügyvezető igazgatója. “Eddig is nagyon szoros volt az együttműködés a pozsonyi és a prágai irodákkal, ez a megerősített ingatlan-üzemeltetési platform pedig további határokon átnyúló és helyi üzleti lehetőséget teremt.”

SOCIAL BOX