Megkezdődött! Ledózerolnak egy irodaházat Budán!

 A kormányhatározat arra is felkéri a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztert, hogy vizsgálja meg egy többszintes mélygarázs létesítésének lehetőségeit a területen, s azt, hogy az megvalósítható-e uniós finanszírozásban. A műemléki védelem alatt nem álló épületek bontásával és a közpark létrehozásával összefüggő hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűekké nyilvánítják.     Láng Zsolt (Fidesz–KDNP) az 1971-ben […]

 A kormányhatározat arra is felkéri a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztert, hogy vizsgálja meg egy többszintes mélygarázs létesítésének lehetőségeit a területen, s azt, hogy az megvalósítható-e uniós finanszírozásban. A műemléki védelem alatt nem álló épületek bontásával és a közpark létrehozásával összefüggő hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűekké nyilvánítják.
   
Láng Zsolt (Fidesz–KDNP) az 1971-ben Buda egyik legforgalmasabb területén épült, nyolcemeletes épületről elmondta, hogy noha akkor modernnek számított, beleépült abba a szélcsatornába, amely a Duna felé kitisztítaná a régió levegőjét. Az akkori tanulmányokra hivatkozva jelezte: a forgalom növekedésével együtt nőtt a károsanyag-kibocsátás is, s ezzel a főváros egyik legfertőzöttebb helye lett a körzet. Hozzátette: a Margit körúti irodaház helyén közpark épül, és ezekkel a beruházásokkal megújul teljes Bel-Buda.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyértelműnek nevezte a bontás szükségességét, és arról számolt be, hogy a következő hetekben kiköltöztetik az ingatlanból az ott működő öt állami intézményt. Azt is elmondta, hogy a tárca megvizsgálja, hogyan lehet a területen lévő több száz parkolóhelyet kiváltani. A tárcavezető a beruházás konkrét költségéről még nem tudott beszámolni, de megjegyezte, hogy uniós forrásokat is szeretnének bevonni.
 

SOCIAL BOX