Ez a nevetséges CET-ügy tovább bonyolódik

    A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága a Népszabadság pénteki számában megjelent cikkre reagálva közölte ezt az MTI-vel. A napilap beszámolója szerint a főváros benyújtotta fellebbezését a CET-ügyben a Pécsi Törvényszéken múlt héten született ítélettel kapcsolatosan.     A lap ismertetése szerint az MKB Bank 2012 elején fogta perbe a fővárosi önkormányzatot, a budapesti CET-beruházás kapcsán […]

    A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága a Népszabadság pénteki számában megjelent cikkre reagálva közölte ezt az MTI-vel. A napilap beszámolója szerint a főváros benyújtotta fellebbezését a CET-ügyben a Pécsi Törvényszéken múlt héten született ítélettel kapcsolatosan.
   
A lap ismertetése szerint az MKB Bank 2012 elején fogta perbe a fővárosi önkormányzatot, a budapesti CET-beruházás kapcsán szóban forgó 28,4 millió eurós – mintegy 7,5 milliárd forintos – hitel és kamatok visszafizetését kérve. A Pécsi Törvényszék múlt heti közbenső ítéletében kimondta: az MKB és a főváros között létrejött megállapodás érvényes, azaz a szolgáltatási szerződés felmondása esetén az önkormányzat köteles megfizetni a fennálló adósságot.
   
A Főpolgármesteri Hivatal közleményében azt írta, a fellebbezés alatt álló per oka, hogy az előző városvezetés idején az illetékes vezetők egy háromoldalú megállapodást kötöttek. Ennek lényege, hogy Budapest a CET-beruházás lebonyolításával egy offshore-céget bízott meg, amely hitelt vett fel a banktól, a főváros vezetői pedig vállalták, hogy a város kifizeti a cég adósságát, ha az tönkremegy, kiszáll vagy bármi okból kiválik a rendszerből.
   
Hozzátették: a szerződést a cég mondta fel, ezért kellene most a városnak a fizetnie. Ha a másodfok is Budapest ellen dönt, akkor kiderül, hogy a főváros korábbi vezetése egy idegen offshore-cég adósságáért vállalt garanciát – olvasható a közleményben.

SOCIAL BOX