Ez a világhírű magyar technológiai cégek titka!

Megítélése szerint az innovációt legeslegjobban a verseny és a tudás tudja motiválni. Számos példát lehet mondani arra, hogy a piaci verseny az elmúlt évtizedekben valóságos csodákat művelt. Ennek, és nem az indirekt állami támogatásnak köszönheti globális karrierjét, piacvezető szerepét a Prezi, LogMeIn, Ustream, Colorfront, Graphisoft. „Egyik sem használt állami támogatást, és ez volt a szerencséje, […]

Megítélése szerint az innovációt legeslegjobban a verseny és a tudás tudja motiválni. Számos példát lehet mondani arra, hogy a piaci verseny az elmúlt évtizedekben valóságos csodákat művelt. Ennek, és nem az indirekt állami támogatásnak köszönheti globális karrierjét, piacvezető szerepét a Prezi, LogMeIn, Ustream, Colorfront, Graphisoft. „Egyik sem használt állami támogatást, és ez volt a szerencséje, mert azzal tévútra került volna” – mondta a tekintélyes üzletember.

Egyúttal emlékeztetett arra, hogy Magyarországon egyáltalán nem új jelenség az innováció. Utalt a taxi szolgáltatások 80-as években lezajlott reformjára, vagy hogy csodájára jártak Ausztráliában és Amerikában, amikor az OTP Banktól sms-t kapott arról, hogy mennyit fizetett a hitelkártyájával.

„Persze, a piac nem old meg mindent” – ismerte el Bojár Gábor. Szükség van az állam, okos, innovatív szabályozására is, hiszen a piaci erőfölény, a vevők kiszolgáltatottsága stb. meg tudja ölni az innovációt.

SOCIAL BOX