A Szilícium-völgyben vége a lazaságnak! Egy álommal kevesebb!

A Yahoo új igazgatónője, Marissa Mayer azonban egészen mást tapasztalt. Az internetes óriáscégnél laza volt a munkafegyelem, alacsony a munkamorál. Amikor a kötetlen munkaidő helyett bevezette a kötelező bejárást a munkahelyre, nem kevés ellenséget szerzett magának. A diktátor volt a legenyhébb jelző, amit ráakasztottak. A Szilícium-völgy sikeres cégei – Apple, Google, Facebook – a megszokottól […]

A Yahoo új igazgatónője, Marissa Mayer azonban egészen mást tapasztalt. Az internetes óriáscégnél laza volt a munkafegyelem, alacsony a munkamorál. Amikor a kötetlen munkaidő helyett bevezette a kötelező bejárást a munkahelyre, nem kevés ellenséget szerzett magának. A diktátor volt a legenyhébb jelző, amit ráakasztottak. A Szilícium-völgy sikeres cégei – Apple, Google, Facebook – a megszokottól eltérő munkastílust vezettek be. Elvárták a kiemelkedő teljesítményt, de szabadságot adtak dolgozóiknak.

Olyan beosztásban dolgozhattak, ahogyan akartak, ha kiválóan teljesítettek. A cégek mindent megtettek azért, hogy otthonossá, kényelmessé, szórakoztatóvá tegyék a munkahelyet. A Google kaliforniai Mountain View-i kampuszán ingyenes orvosi ellátás, bölcsőde, étterem, kávézó, tornaterem, uszoda, játékterem, vegytisztító, mosoda szolgálja a dolgozókat. Biciklik sorakoznak az épületek előtt, ha valaki ki akarja szellőztetni a fejét. De ezt szolgálhatja a parki séta vagy a délutáni szieszta is. Hasonló a helyzet az Apple cupertinói vagy a Facebook Menlo Parki-i  központjában is.

A Yahoo egy évvel ezelőtt hivatalba lépett vezérigazgatónője, Marissa Mayer azonban azt tapasztalta, hogy a nagy szabadságot sokan félreértelmezik. A Yahoo magas fizetésű alkalmazottjai saját projektjeiket, külön munkáikat végezték otthon. Nem volt kötelező bejárni a munkahelyre, akkor jelentek meg, amikor akartak. Mayer rendet kívánt teremteni.  Egyik első intézkedése az volt, hogy a Yahoo dolgozóinak kötelezővé tette a  bejárást a munkahelyre, megszüntette az otthonról történő bedolgozást. Döntését azzal magyarázta, hogy a személyes kapcsolat, a napi találkozó ösztönzi a dolgozókat, ötleteiket, projektjeiket azonnal megoszthatják másokkal, és ez továbbgondolkodásra, fejlesztésre készteti őket. Mayer az egyéni teljesítményt a csapatmunkával kívánja ötvözni. 

A Yahoo igazgatójának eljárása  nemcsak a Szilícium-völgyet verte fel, hanem országos vitát gerjesztett a munkahelyekről, a munkahelyi etikáról, a rugalmas munkaidőről. A vállalat dolgozóinak véleménye megoszlott. Akadtak, akik elfogadhatatlannak találták a szigorú munkaórákat, és megváltak a Yahoo-tól.  Sokan viszont egyetértettek az igazgatónő döntésével, mivel megtapasztalták a csalásokat, a visszaéléseket. Ne maradtak némák a Szilícium-völgy azon vállalatai sem, amelyek a telekommunikációs eszközökre építették fel cégüket. Óriásplakátokon gúnyosan hirdették, ha segítségre van szüksége Marissának, csak szóljon nekik, küldik a gépeket, amivel a dolgozó otthonról is tarthatja főnökeivel a kapcsolatot. 

Marissa Mayer leghevesebb bírálói érdekes módon a feministák. Pedig a Yahoo 37 éves igazgatónője a feministák példaképe is lehetne. Sikeres, óriási karriert futott be, modell szépségű, gyönyörű nő, aki 7 hónapos terhesen vállalta el a Yahoo igazgatását 2012-ben. Gyermeke megszületése után két héttel már visszament dolgozni. És azóta is eltökélten fáradozik a Yahoo felemelésén.  Hogy mi a baj vele?  A feministáknak hirtelen túl sok lett a szakmai ambíció, kevés a szolidaritás, a szociális érzékenység.

Marissa Mayer évi hatmillió dolláros bevételével mindent megengedhet magának, még azt is, hogy irodája mellett legyen gyermeke bölcsődéje – mondják. Ugyanakkor nem érti meg, hogy az átlag nő a karrier és a család között egyensúlyozik minden áldott nap. Ha otthonról dolgozhatna, könnyebb lenne az élete. De az elnyomó egy százalékhoz tartozó Marissa Mayer mindezt nem fogja fel – vélik a feminista bírálók.          

SOCIAL BOX