Milliárdokat spórolt a BKV

A megtakarításból 6,5 milliárd forint volt a tervszintű megtakarítás, vagyis ekkora összeget irányoztak elő a közlekedési társaság üzleti tervében – közölte Tarlós István főpolgármester. További 2,7 milliárd forint volt tavaly az év közbeni megtakarítás, az üzleti terven felül. A közlemény szerint a BKV üzemi eredménye tavaly 2,4 milliárd forinttal javult az előző esztendőhöz képest. A […]

A megtakarításból 6,5 milliárd forint volt a tervszintű megtakarítás, vagyis ekkora összeget irányoztak elő a közlekedési társaság üzleti tervében – közölte Tarlós István főpolgármester. További 2,7 milliárd forint volt tavaly az év közbeni megtakarítás, az üzleti terven felül.

A közlemény szerint a BKV üzemi eredménye tavaly 2,4 milliárd forinttal javult az előző esztendőhöz képest. A társaság üzemi eredménye 2010-ben még negatív volt, 2011-re már majdnem elérte a megtakarítás összege az egymilliárd forintot, tavaly pedig meghaladta a hárommilliárdot. A BKV-nál ebben az évben további megtakarítások várhatók – jelezte a főpolgármester.

A BKV 2012-es üzleti jelentését és 2013-as üzleti tervét a Fővárosi Közgyűlés később tárgyalja.

SOCIAL BOX