A Synergon árbevétele közel 50 százalékkal nőtt

    A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentés szerint az informatikai cég adózás után 125 millió forint veszteséget könyvelt el, szemben a 2012 első negyedévében elért 67 millió forintos nyereséggel. A negatív eredményt elsősorban a pénzügyi tevékenység nettó 160 millió forintos vesztesége okozta az idén, míg a tavalyi első negyedévben […]

    A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentés szerint az informatikai cég adózás után 125 millió forint veszteséget könyvelt el, szemben a 2012 első negyedévében elért 67 millió forintos nyereséggel. A negatív eredményt elsősorban a pénzügyi tevékenység nettó 160 millió forintos vesztesége okozta az idén, míg a tavalyi első negyedévben 127 millió forint nyeresége volt a cégnek ezen a soron.
   
A csoport EBITDA – kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti – eredménye 77 millió forint nyereség lett, ami jelentős javulás a bázisidőszaki  5 millió forintos eredményhez képest. Üzemi szinten 25 millió forint nyereséget ért el a Synergon, szemben a tavalyi első negyedév 41 millió forintos veszteségével. A Synergon részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde “B” kategóriájában kereskednek, a papír a pénteki kereskedést 1 forintos gyengüléssel, 386 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 484 forint, a legalacsonyabb 267 forint volt.

SOCIAL BOX