Cipőipari üzem és 50 új munkahely Nagymányokon

A német-magyar vegyesvállalat több mint 200 millió forintos, zöldmezős beruházással kétezer négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnokot hoz létre, ahol a cég tervei szerint 2013. végéig 50 főnek ad munkát – mondta az alapkőletétel alkalmából Lencz György, a kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető utalta arra, hogy a társtulajdonos német Melvo holding nagy tapasztalatokkal rendelkezik a cipőápoló és […]

A német-magyar vegyesvállalat több mint 200 millió forintos, zöldmezős beruházással kétezer négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnokot hoz létre, ahol a cég tervei szerint 2013. végéig 50 főnek ad munkát – mondta az alapkőletétel alkalmából Lencz György, a kft. ügyvezető igazgatója.
A cégvezető utalta arra, hogy a társtulajdonos német Melvo holding nagy tapasztalatokkal rendelkezik a cipőápoló és cipőipari komforttermékek gyártása, fejlesztése és értékesítése terén. A kft. célja az, hogy Európa vezető talpbélésgyártó vállalkozásává váljon – mondta.

A kft. ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta: az üzem kapacitása évi hétmillió pár talpbetét gyártását teszi lehetővé, a várható árbevételről nem kívánt szólni.

Christoph Hirschmann, a ludwigsburgi Melvo GmbH képviselője arról számolt be, hogy a német cég három év alatt 80 százalékkal növelte árbevételét, 2009-ben 30, 2012-ben 55 millió eurós árbevételt ért el.

Mint mondta, a német cég a tervek szerint a következő három évben megduplázza a talpbetétekből származó árbevételét, a növekedést a nagymányoki üzem tevékenységére alapozzák.

Potápi Árpád János (Fidesz-KDNP), a bonyhádi térség országgyűlési képviselője köszöntőjében megemlítette: bízik abban, hogy a Melvo Kft. megkapja azt a 100 millió forintos munkahelyteremtő támogatást, amelyet első körben elutasítottak.

Június 6-án helyezték el jelképesen a város iparterületének alapkövét is.

Karl Béla, a település független polgármestere elmondta, hogy a 15 hektáros, közművesített ipari övezet területét több mint tíz hektárral bővítik; az önkormányzat eddig nyolc betelepülő céggel kötött szerződést, amelyek többek közt gépipari, energetikai beruházásokat terveznek.

SOCIAL BOX