Madarak és fák napja a KÉK-Zöld Iroda szervezésében

A projektet a világnapok rendezvénysorozatok keretében rendezték meg, ahol az egészségvédelem, a takarítás, az energiatakarékosság, a madarak és fák, a környezetvédelem, a víz témakörök voltak terítéken. A “Madarak és Fák Napja” elnevezésű program a projekt első eseményeként elsősorban óvodás és kisiskolás csoportokat várt. Ezen korcsoportok igényét és érdeklődési körét szem előtt tartva készült a rendezvény […]

A projektet a világnapok rendezvénysorozatok keretében rendezték meg, ahol az egészségvédelem, a takarítás, az energiatakarékosság, a madarak és fák, a környezetvédelem, a víz témakörök voltak terítéken.
A “Madarak és Fák Napja” elnevezésű program a projekt első eseményeként elsősorban óvodás és kisiskolás csoportokat várt. Ezen korcsoportok igényét és érdeklődési körét szem előtt tartva készült a rendezvény tematikája. A program célja, hogy már a legkisebbek körében is hirdesse a környezettudatos viselkedést és erre az életformára nevelje őket. A szervezők számos színes programmal készültek a fiatalok számára.

Egy komplex, 6 állomásból álló program várta a gyerekeket. Állomásonként 10-15 percet tölthetett érdeklődése szerint egy-egy óvodai, iskolai csoport, a teljes program másfél-két órás elfoglaltságot jelentett számukra. 60-80 gyerek közösségi festéssel a ‘KÉK-Zöld ház’ egyik falán jelenítette meg a “KÉK madarat” az esemény szimbólumát.

Ezen szimbólumhoz kapcsolódva a gyerekeknek lehetőségük nyílt madármesék, madaras mondókák meghallgatására és elsajátítására valamint madármemóriajátékban és madárkereső játékban való részvételre, aszfaltrajzolásra, kézműveskedésre. Az állatok védelme és ismerete is fontos részét képezte a projekt eszmeiségének, ezt segítette a “Mentsd ki az állatokat!” játék.

Komposztláda avatásra is sor került, mely szintén a részt vevők és a parkot használók környezettudatos ismereteit bővítheti. A délelőtt fénypontja a Márkus Színház mesejátéka volt, míg délután Illés Ilona bábművész mesélt a Kék madárról a gyerekeknek.

SOCIAL BOX