Váci út – az irodapiac szíve

A világ egyik legnagyobb, mobilkommunikációs, szórakoztató- és háztartási elektronikai, valamint légkondicionáló termékeket gyártó cége, az LG Electronics 160 négyzetméteres területen alakítja ki új szervizközpontját. A kibérelt terület az egyetlen még elérhető üzlethelyiség volt az épületben. A ház keresettségét tekintve az Eston munkatársai biztosak abban, hogy a még kiadatlan irodaterületek is rövid időn belül bérlőre találnak, […]

A világ egyik legnagyobb, mobilkommunikációs, szórakoztató- és háztartási elektronikai, valamint légkondicionáló termékeket gyártó cége, az LG Electronics 160 négyzetméteres területen alakítja ki új szervizközpontját. A kibérelt terület az egyetlen még elérhető üzlethelyiség volt az épületben. A ház keresettségét tekintve az Eston munkatársai biztosak abban, hogy a még kiadatlan irodaterületek is rövid időn belül bérlőre találnak, melyre garanciát jelent az ingatlan magas színvonalú kiépítése, kiváló elhelyezkedése és az épület környezettudatos kialakítása. A jövendőbeli bérlők számára jó hír, hogy a LEED Silver környezetvédelmi minősítéssel is rendelkező Váci 33-ban kiadó helyiségek teljes irodai kiépítéssel rendelkeznek, így a beköltözés ideje jelentősen lerövidíthető.

„Az LG Electronics hazai leányvállalata a szervizközpont megnyitásával újabb lépést tett a vásárlást követő terméktámogatás erősítésében, miután tavaly Magyarországra helyezte át a régió országait ellátó ügyfélszolgálatát. Az LG ügyfeleinek még teljesebb kiszolgálásán túl a szervizközponttal szemben támasztott elvárásaink közé tartozik, hogy több visszajelzést kapjunk ügyfeleinktől és tovább javuljon az LG márka megítélése a magyar piacon.” – mondta el Hoon Lee az LG Electronics Magyar Kft. szervizvezetője.

„Örülünk, hogy a Váci 33 Irodaház területeinek gyors bérbeadásával a Váci úti sikertörténet részesei lehetünk. Mint ismert, az ingatlanfejlesztők tevékenysége erősen lefékeződött az elmúlt három évben, amit részben a gazdasági visszaesés miatt lassuló irodapiaci kereslet indokolt. A sokszor kedvezőtlen piaci adatok ellenére hittünk abban, hogy a megfelelő termék a jó lokáción továbbra is piacképes marad. Úgy érzem, ez az adott irodaház vonatkozásában is igaznak bizonyul, hiszen a felkérésünket követő egy hónapon belül máris eredményesek voltunk.” – mondta el Salamon Adorján, az Eston International elnök-vezérigazgatója.

Egy másik, szintén a budapesti irodapiac artériáján található irodaház esetén is sikeres volt az Eston iroda-bérleti csapata; a külső vállalkozóként bérszámfejtői szolgáltatásokat kínáló, angliai bázisú Cloudpay a Váci 110 Irodaházat választotta új magyarországi székhelyéül. Az Eston tanácsadói csapata a bérlőt átfogó irodakeresési szolgáltatással segítette az új iroda megtalálásában.

„Hiszünk abban, hogy a jól bevált receptek hosszú távon működőképesek. A Váci 110 Irodaház kiváló elhelyezkedéssel bír, kisebb irodaegységeket kínál rugalmas kialakítással, emellett az épület ár/érték aránya is igen kedvező. Tanácsadói munkánkat a bérbeadó rugalmas hozzáállása is segítette, így a bérleti tranzakciót rövid időn belül, hatékonyan le tudtuk zárni.” – foglalta össze tapasztalatait Salamon Adorján, az Eston vezetője.

A Váci út és közvetlen környezetének frekventáltságát jól érzékelteti, hogy bár ez a részpiac kiterjedésében igen kicsi, az itt található mintegy 672 ezer négyzetméternyi modern bériroda terület a teljes állomány több mint egyötödét teszi ki. A legfrissebb piaci adatok szerint a környék keresettsége továbbra is jelentős, a 2013 első negyedévében lezárt tranzakciók 16%-a, az új területre vonatkozó megállapodások 15%-a itt került aláírásra. A környék átlagos üresedési mutatója a piaci átlaggal közel azonos (20% körüli). A most lezárt iroda-bérbeadások kapcsán újból megállapíthatjuk, hogy a Váci út, mint irodalokáció változatlanul népszerű a bérlők körében, így ez a szegmens továbbra is az irodapiac motorjának tekinthető.

SOCIAL BOX