1200 álláskeresőt hívott be magához a győri Audi

Takács Udvari Csongor, a járműgyártó személyügyi marketingmunkatársa az MTI-nek elmondta: 2100 munkahelyet teremt az új üzem, az állások egy részére, összesen 73 – elsősorban fém-, villamos- és járműipari – szakmában keresnek leendő munkatársakat ezen a rendezvényen is. A munkaügyi központok listázták ki számukra azt az 1187 embert, akiknek megfelelő középfokú szakmai végzettsége van; őket hívták […]

Takács Udvari Csongor, a járműgyártó személyügyi marketingmunkatársa az MTI-nek elmondta: 2100 munkahelyet teremt az új üzem, az állások egy részére, összesen 73 – elsősorban fém-, villamos- és járműipari – szakmában keresnek leendő munkatársakat ezen a rendezvényen is.

A munkaügyi központok listázták ki számukra azt az 1187 embert, akiknek megfelelő középfokú szakmai végzettsége van; őket hívták be erre a rendezvényre. Ezekben a termeléshez közeli munkakörökben előny, de nem alapfeltétel a német nyelv ismerete – tette hozzá.    

Az Északnyugat-Dunántúlról a Mosonmagyaróvár, Csorna, Zirc, Tatabánya alkotta körben élőket hívták be a toborzóra. Az érdeklődők első kézből kaphatnak információt a járműgyártó munkaerő-igényéről, valamint megírhatják azt a belépő tesztet, amellyel bekerülhetnek az Audi munkatársakat kiválasztó rendszerébe.

Major Ernő, a megyei munkaügyi központ vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: újabb menet indulhat, ha a most folyó toborzási kör után “letisztul a kép”, és világosság válik, milyen pozíciókba keres még munkatársakat az Audi, de folyamatosan küldik a járműgyártónak azoknak az anyagait, akik megfelelhetnek a követelményeknek.

Hozzátette: a megye 9,5 ezer állástalanja közül 7,5 ezren kerültek szóba a toborzónap előszűrése során. “Egyedül Sopront hagytuk ki, mert aki onnan az Audiban akar dolgozni, az magától is nekiindul” – jegyezte meg az igazgató, jelezve, a szomszédos megyék adatai nem állnak a rendelkezésére.

SOCIAL BOX