Új ZF Lenksysteme beruházás Makláron a HITA támogatásával

A HITA sikeresen kapcsolta össze a projektben érintett állami, szakmai és piaci szereplőket. Külön öröm, hogy olyan település vonzott magához egy ilyen volumenű beruházást, mely korábban sikeresen végezte el a HITA Befektetőbarát Településekért Programját, mely az önkormányzatokat segítette befektetésösztönzési stratégiájuk kialakításában. A vezető autógyártók tartósan magas rendelésmennyiségei megkívánják a gyártókapacitás növelését. Mivel Egerben a kapacitásbővítés […]

A HITA sikeresen kapcsolta össze a projektben érintett állami, szakmai és piaci szereplőket. Külön öröm, hogy olyan település vonzott magához egy ilyen volumenű beruházást, mely korábban sikeresen végezte el a HITA Befektetőbarát Településekért Programját, mely az önkormányzatokat segítette befektetésösztönzési stratégiájuk kialakításában.
A vezető autógyártók tartósan magas rendelésmennyiségei megkívánják a gyártókapacitás növelését. Mivel Egerben a kapacitásbővítés valamennyi lehetősége kimerült, új, stratégiailag kedvező telephely kialakítása vált szükségessé.

„Bizonyosak vagyunk abban, hogy Maklárral helyesen döntöttünk. Amellett, hogy jelenlegi gyárunkhoz közel fekszik, és igen jó infrastrukturális adottságokkal rendelkezik, bennünket mindenekelőtt a vállalkozásbarát magyarországi környezet győzött meg.” – nyilatkozta Matthias Augenstein, a ZF Lenksysteme Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
Miután a gazdaságot élénkítő „Új Széchenyi Terv”-vel összhangban lévő állami támogatási ajánlatot elfogadta a cég, a 2013 nyarán elkezdődő építési munkák előkészítése már folyamatban van.

A 180 000 m2-es összterületen 2014-ig az első építési szakaszban egy mintegy 23 000 m2-es épülettel bővíti a cég gyártókapacitását. Az új gyár az építkezés záró szakaszára egy irodaépületet és több magas színvonalú, személygépkocsi EPSapa típusú elektromos kormánymű szerelősort foglal majd magába. Emellett Maklárra kerül a komplex EPSapa termékcsalád alkatrészeinek gyártása is. Az EPSapa gyártásnak a magas rendelési mennyiségekhez igazodó beindítása a ZFLS csoporton belül megszilárdítja a magyarországi telephely jelentőségét. „Erre a tartós növekedésre alapozva arra törekszünk, hogy biztosítsuk jelenlegi munkahelyeinket és további foglalkoztatás-bővítést valósítsunk meg.” – jelentette ki Augenstein úr.

SOCIAL BOX