Gyorsított ügyintézés a hiteligénylőknek

„Az első hetekhez képest egyértelműen tovább nőtt a vállalkozások igénye az MNB Növekedési Hitelprogram I. és II. pillére iránt. Azok a vállalkozások, amelyek megfelelnek a követelményeknek, szinte egytől egyig érdeklődnek a programban való részvételi lehetőségekről. Az egyre fokozódó érdeklődés miatt felgyorsítottuk az ügyfelek hitelkezelését, hogy a rendelkezésre álló rövid időkeret alatt minél több vállalkozás hozzájuthasson […]

„Az első hetekhez képest egyértelműen tovább nőtt a vállalkozások igénye az MNB Növekedési Hitelprogram I. és II. pillére iránt. Azok a vállalkozások, amelyek megfelelnek a követelményeknek, szinte egytől egyig érdeklődnek a programban való részvételi lehetőségekről. Az egyre fokozódó érdeklődés miatt felgyorsítottuk az ügyfelek hitelkezelését, hogy a rendelkezésre álló rövid időkeret alatt minél több vállalkozás hozzájuthasson a kedvezményes hitellehetőséghez. Ez azt jelenti, hogy a teljes hitelezési folyamat során kiemelt prioritással kezeljük a Növekedési Hitelprogramban résztvevő vállalatok kérvényeit. Ezen túlmenően a hitelkiváltások esetén az ügyletek egy egyszerűsített kockázatelemzési folyamaton esnek át, így jelentősen, akár 1-2 napra is lerövidülhet a hitelbírálat időtartama” – mondta el Huszár Róbert. 

„Az igénynövekedés elsősorban az I. pillért érinti, azon belül is leginkább a meglévő hitel refinanszírozására van igény. A hitelek kedvező kamatozásra történő áttérése mellett egyre nagyobb számban jelennek meg az új beruházást célzó hiteligények is. Ugyanakkor azok a vállalkozások, amelyek eddig nem kezdtek neki komolyan egy beruházás előkészületeinek, a jövő február végi határidőig nem látják reálisan kivitelezhetőnek a megvalósítást” – tájékoztatott a szakember. „A II. pillér iránt egyelőre visszafogottabb az érdeklődés, habár a rendelkezésre álló keret rendkívül jó lehetőséget biztosít a vállalatok számára devizahiteleik igen kedvező áron történő kiváltására. A múlt héten már az első, II. pillérben igényelt hitel folyósítása is megtörtént egy budapesti, ingatlanfejlesztő cég számára” – hívta fel a figyelmet Huszár Róbert. 

Az MNB a Növekedési Hitelprogram teljes hitelösszegéből 95 milliárd forintot allokált a K&H Bank számára az I. és a II. pillérre.

SOCIAL BOX