Természetesen a repülőtéren bérelnek irodát

Birtokba vette július 17-én, szerdán az új magyar légitársaság irodáját a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren. A Sólyom Airways a napokban hat repülőgép lízingelésére írt alá szerződést Londonban, az első gép még augusztus 20-a előtt Budapestre érkezik. A jegyek értékesítését még augusztusban megkezdik. Vágó József, a cég vezetője elmondta, ugyan a Sólyom Airways 6 repülőgéppel indul el […]

Birtokba vette július 17-én, szerdán az új magyar légitársaság irodáját a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren.
A Sólyom Airways a napokban hat repülőgép lízingelésére írt alá szerződést Londonban, az első gép még augusztus 20-a előtt Budapestre érkezik. A jegyek értékesítését még augusztusban megkezdik.
Vágó József, a cég vezetője elmondta, ugyan a Sólyom Airways 6 repülőgéppel indul el még az idén, de 2017-re már 50 gépes flotta szerepel a terveikben. Charterjáratok és menetrend szerinti járatok indítását is tervezik, elsősorban európai, azon belül pedig alapvetően nyugat-európai célpontok felé.

A hat repülőgép üzemeltetéséhez a kezdéskor 350-400 munkatárssal kell rendelkezniük, de egy hónapon belül 700-ra növelik alkalmazottaik számát. Az utaslétszámot 2014-ben 3 millió, 2017-re pedig már 8 millió utasra becsülte.

A légitársaság vezetője a cég hátteréről azt állítja, egyesült arab emirátusokbeli és ománi befektetők finanszírozzák a működést, de maga a Sólyom Airways három magyar magánszemély tulajdonában van, ők hárman finanszírozták – több száz millió forintos beruházással – a társaság eddigi indulását és működését. Kiemelte, hogy a társaságban az államnak “semmiféle közreműködése nem volt eddig, és nem is lesz (…), az állam nem lesz tulajdonos”.  

SOCIAL BOX