„Nem egy mindennapi irodatér lesz”

– Június 30-án sajtóreggelin jelentették be, hogy a világhírű magyar startup cég, a Ustream közel 1700 négyzetméternyi irodateret bérel a Párisi Nagyáruházban. Milyen különleges igényei vannak egy startup cégnek, amely nem jellemző egy idézőjelben átlagos bérlőre? – A Párisi Nagyáruház nem egy tipikus irodaház – nem is annak épült – hiszen loftos, világos terei egyedi […]

– Június 30-án sajtóreggelin jelentették be, hogy a világhírű magyar startup cég, a Ustream közel 1700 négyzetméternyi irodateret bérel a Párisi Nagyáruházban. Milyen különleges igényei vannak egy startup cégnek, amely nem jellemző egy idézőjelben átlagos bérlőre?

– A Párisi Nagyáruház nem egy tipikus irodaház – nem is annak épült – hiszen loftos, világos terei egyedi és inspiráló környezetben szinte adják a lehetőséget, hogy startup, kreatív cégek költözzenek ide, akik „valami mást” keresnek. A Ustreammel való tárgyalások során kardinális feltételként merült fel, hogy egy 50 kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolóra van szükségük és külön zuhanyzóra, míg másoknál az autóparkolás kérdése a lényeges szempont. Emellett a háziállatok behozatalának vagy éppen a grillezés lehetőségét említhetném, mint néhány speciálisabb igény. Vagyis olyan tényezőkről beszélgettünk előzetesen, amelyek a dolgozók jólétét szolgálják. A fizikai környezet rugalmas alakíthatóságán túl a startupoknak megfelelő házirendet is kidolgoztunk közösen. A Ustream egyértelműen megfogalmazta, hogy nem egy standard irodaházat keres, hanem egy olyan helyet, ahol jól érezhetik magukat, inspirálva a munkára, egy olyan lokációban, ahol számos olyan szolgáltatás, kikapcsolódási lehetőség adatik, amelyet biztosítani szeretnének munkatársaiknak. A Párisi Nagyáruház tökéletesen megfelelt ezeknek az elvárásoknak, valamint a magas technikai igényeknek is.

– A Ustream irodájának kialakítása mennyire lesz különleges?

– Erről inkább hagynám a Ustreamet nyilatkozni, hisz ők álmodják meg a teret, de az előzetesen látott elképzelések alapján nagyon egyedi lesz, mint a 6. emeleti 5,80 m belmagasság is az. A MádiLáncos Studio kapott megbízást a belsőépítészeti munkálatokra, folynak a tervezői egyeztetések. A belső tér egyediségét kihasználva a tervezők egy valóban kreatív és inspiráló teret fognak kialakítani. Az biztosan állíthatom, hogy nem egy mindennapi, szokásos irodabelső lesz.

– Egy különleges teret, mégpedig a Kristály Termet is kibérli a Ustream.

– A Kristály Teremben – amely a hetedik emeleten található – egy lounge/étkezésre és prezentációkra alkalmas tér kerül kialakításra, emellett a Ustream bérli az 5. és a 6. emeletet is. Az egyes szintek lépcsővel lesznek összekötve. A Kristály Teremhez tartozik az alsó tetőterasz is, ahol csodálatos panorámában lehet gyönyörködni, valamint itt lehet közösségi programokat szervezni.

– A Ustream érkezésével hogyan alakul a Párisi Nagyáruház bérbeadottsági mutatója?

– Az épület bérbeadottsága a Ustream beköltözésével eléri a 85%-ot. Már csak egy szabad emeletünk van, a 4., ahol a Bálteremmel együtt összesen 920 négyzetméternyi hasznos terület várja Bérlőjét. Mióta köztudott, hogy jön a Ustream, igencsak megugrott az érdeklődés, főleg a hasonló jellegű és kreatív, technológiával foglalkozó cégek részéről.
 

SOCIAL BOX