Már sohasem építik fel a Szervita téri felhőkarcolót

65 éves korában meghalt Zaha Hadid iraki születésű, brit sztárépítész, aki csütörtökön szívrohamot kapott egy miami kórházban, ahol épp hörghuruttal kezelték. A Londonban irodát működtető világhírű építésznő már Budapestre is tervezett épületet. 2007-ben az ORCO tulajdonában lévő Szervita téri parkoló- és irodaház helyére egy hatalmas üvegbuborékot építettek volna, azonban a gigantikus projektet elsodorta a válság.  A […]

65 éves korában meghalt Zaha Hadid iraki születésű, brit sztárépítész, aki csütörtökön szívrohamot kapott egy miami kórházban, ahol épp hörghuruttal kezelték.

A Londonban irodát működtető világhírű építésznő már Budapestre is tervezett épületet. 2007-ben az ORCO tulajdonában lévő Szervita téri parkoló- és irodaház helyére egy hatalmas üvegbuborékot építettek volna, azonban a gigantikus projektet elsodorta a válság. 

A prémium kategóriás irodaház több mint 14 ezer négyzetméter kiadható területet kínált volna, amely kiegészült volna 4500 négyzetméternyi kereskedelmi és szolgáltató funkcióval.

Neve felmerült a Néprajzi Múzeum felújításával kapcsolatban is, ugyanis ő is pályázott a múzeum megújítására, ami a Liget projekt keretében valósul meg. A nyertest májusban választják ki.

SOCIAL BOX