Lehet bukás lesz az iPhone 5S?

A legutolsó pletykák szerint szeptember 10-én mutatják be a Apple új “csodafegyverét” a iPhone 5S-t. A usdailyvoice.com szerint viszont komoly viharfelhők gyülekeznek a cég és a piacra dobás fölött. Bár helyen arról értekeznek, hogy a boltokban már szeptember 21-én megjelenik az újdonság. Az oldal szerint azonban erre legalább 6 hetet, egészen október 25-ig várni kell. […]

A legutolsó pletykák szerint szeptember 10-én mutatják be a Apple új “csodafegyverét” a iPhone 5S-t. A usdailyvoice.com szerint viszont komoly viharfelhők gyülekeznek a cég és a piacra dobás fölött. Bár helyen arról értekeznek, hogy a boltokban már szeptember 21-én megjelenik az újdonság. Az oldal szerint azonban erre legalább 6 hetet, egészen október 25-ig várni kell. A csúszás okát abban látják, hogy az Apple több kulcsfontosságú eszközön, így az iPad következő generációján is egyszerre dolgozik. Az is igaz, hogy ez korábban sosam okozott nehézséget.

Mint ismert a most futó generáció, az iPhone 5 bemutatása sem telt el botrányok nélkül. Az Apple ugyanis lecserélte a Google Maps térképrendszerét a sajátjával, ám azon súlyos hiányosságok és hibák voltak.

A késéssel azonban a fiaskó nem ér véget. Források szerint arra utaló jelek is vannak, hogy csak szűkös készlet áll majd rendelkezésre. Az iPhone 5S nagy újdonságának tartott újlenyomat felismerő egységből csak keveset tudnak szállítani, így az bemutatás utáni első negyedévben mindössze 4 millió készüléket szállítanak.

Ez pedig komoly érvágás lehet a Apple számára, hiszen az iPhone eladások az vállalat bevételeinek több mint 50 százalékát adják. Az elmúlt negyedévről közzétett üzleti jelentés szerint 31,2 millió készüléket értékesítettek, amiben természetesen nem csak a iPhone 5, hanem a kínálatban szereplő össze telefon szerepel.  

SOCIAL BOX