Takarékoskodás az irodapiacon

Az Appeninn a 2009-es piacra lépésekor gyakorlatilag a befektetési tőke és ingatlan piac válságának kellős közepén startolt meglepően jól. A kezdeti 7-9 milliárdos ingatlanvagyon mára elérte a 21 milliárdot. A belátható cél a 30 milliárd és az átalakulás SZIT-té (Szabályozott Ingatlan Társaság), valamint osztalékpapírrá szeretnének válni, hogy a kisbefektetőik folyamatosan kaphassanak osztalékot. A vásárlások, akvirálások […]

Az Appeninn a 2009-es piacra lépésekor gyakorlatilag a befektetési tőke és ingatlan piac válságának kellős közepén startolt meglepően jól. A kezdeti 7-9 milliárdos ingatlanvagyon mára elérte a 21 milliárdot. A belátható cél a 30 milliárd és az átalakulás SZIT-té (Szabályozott Ingatlan Társaság), valamint osztalékpapírrá szeretnének válni, hogy a kisbefektetőik folyamatosan kaphassanak osztalékot.

A vásárlások, akvirálások a nyomott piaci árak miatt relatíve olcsón megoldhatók, az ágazat finanszírozási stresszhelyzetben van, így akár egy nagyobb budai családi ház áráért irodaházat lehet akvirálni, ha mögötte van egy erős finanszírozó. Ebben az esetben a know how-t az Appeninn adja, a tőkét pedig az Erste – nyilatkozta Székely Gábor vezérigazgató.

SOCIAL BOX