KÖVET Konferencia októberben

A rendezvény fő témája a közjó, valamint a közösségek a szerepe a környezet, a gazdaság és az egyéni boldogság formálásában. Létezhet-e egyéni boldogság a közösség jól-léte nélkül? Függ-e a közjó a gazdaság állapotától? Elégedetté tehet-e bennünket a fogyasztás, ha hulladékhegyek nőnek körülöttünk? Hogyan része a környezet a közjónak? Ezekre a kérdésekre próbálnak választ adni a […]

A rendezvény fő témája a közjó, valamint a közösségek a szerepe a környezet, a gazdaság és az egyéni boldogság formálásában. Létezhet-e egyéni boldogság a közösség jól-léte nélkül? Függ-e a közjó a gazdaság állapotától? Elégedetté tehet-e bennünket a fogyasztás, ha hulladékhegyek nőnek körülöttünk? Hogyan része a környezet a közjónak? Ezekre a kérdésekre próbálnak választ adni a vezető előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői.

Előadóik többek között: prof. dr. Kerekes Sándor, KÖVET Egyesület, elnök, BCE, egyetemi tanár, dr. Lányi András, ELTE TÁTK, egyetemi docens, Kolumbán Gábor, Élő Szövet Alapítvány, elnök, Andrea Trincanato, Fuori C’entro Cooperativa Sociale, elnök, dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Kolumbán Gábor, közgazdász, fizikus, erdélyi gazdálkodó.

A konferencia programja itt olvasható.
Regisztráció itt lehetséges.

SOCIAL BOX