Új vezető a DBH Group-nál

Molnár István András szeptember elejétől tölti be a DBH Group Üzleti Szolgáltatások Igazgatóságának ügyvezető igazgatói posztját. A 41 éves szakember a Varsói Közgazdasági Egyetem után a Külkereskedelmi Főiskolán tanult. Befektetői kapcsolatok és vállalati befektetések területén szerzett tapasztalatot Közép-Európában a T-Online, ill. a Capital Communications cégeknél. 2003 és 2008 között Lengyelországban, a Richter Gedeon Nyrt. Varsó […]

Molnár István András szeptember elejétől tölti be a DBH Group Üzleti Szolgáltatások Igazgatóságának ügyvezető igazgatói posztját. A 41 éves szakember a Varsói Közgazdasági Egyetem után a Külkereskedelmi Főiskolán tanult. Befektetői kapcsolatok és vállalati befektetések területén szerzett tapasztalatot Közép-Európában a T-Online, ill. a Capital Communications cégeknél. 2003 és 2008 között Lengyelországban, a Richter Gedeon Nyrt. Varsó melletti gyárában pénzügyi igazgatóként, majd megbízott vezérigazgatóként dolgozott. 2008-tól 2011-ig külgazdasági szakdiplomata volt Los Angelesben, majd az E-Star Alternatív Nyrt. befektetői kapcsolatok vezetőjeként dolgozott.  Molnár István magyar anyanyelve mellett angolul, lengyelül, ill. több más szláv nyelven beszél.

A nemzetközi üzleti és befektetési szolgáltatások piacán egyedi üzleti modelljéről ismert DBH Group egyrészt fizikai infrastruktúrát (szolgáltatott irodák és szolgáltatott ipari létesítmények), másrészt erre épülő üzleti szolgáltatásokat (pénzügy, számvitel, üzleti adminisztráció, informatikai szolgáltatások és projektmenedzsment területeken), harmadrészt pedig kockázati tőkét biztosít a hazai és nemzetközi kis- és középvállalkozásoknak. A DBH Group nemzetközi irodahálózata révén számos befektetést hajtott végre az országban és a régiónkban az elmúlt másfél évtizedben. A cégcsoport 2008 őszén az európai pénzügyi és befektetési piacon szerzett tapasztalatokra alapozva hozta létre a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-t. Az 5 milliárd forintos tőkealapból közel 2 milliárd forint már kihelyezésre került innovatív és startup vállalkozásokba. Az alap befektetései között vannak – többek között – informatikai, egészségipari és más, csúcstechnológiát képviselő vállalkozások is, amelyek regionális vagy globális piaci szereplőkké kívánnak nőni a kapott tőke, és a DBH-csoport más cégeitől kapott vállalkozás-fejlesztési és tanácsadói szolgáltatások segítségével.

SOCIAL BOX