Egy ősrégi benzinkúton találkozott az IKEA Herman Millerrel

Már a lokáció is különleges, hiszen a kaliforniai Monroviában egy 1918-ban épült benzinkút és autósbolt épületében rendezkedtek be, amely igazán szokatlan megoldás. Talán a dizájntanácsadó cég így próbálja meg saját legendáját építeni, és a kezdet nem is rossz. Az egyterű elrendezésnek és a dizájnelemeknek köszönhetően egyáltalán nem látszik, hogy mindössze 76 négyzetméteres teret látunk, ahol […]

Már a lokáció is különleges, hiszen a kaliforniai Monroviában egy 1918-ban épült benzinkút és autósbolt épületében rendezkedtek be, amely igazán szokatlan megoldás. Talán a dizájntanácsadó cég így próbálja meg saját legendáját építeni, és a kezdet nem is rossz.

Az egyterű elrendezésnek és a dizájnelemeknek köszönhetően egyáltalán nem látszik, hogy mindössze 76 négyzetméteres teret látunk, ahol 10 munkatárs dolgozik nap mint nap. Az alaprajzi elrendezés a koncentrikus formát jeleníti meg, hiszen a falak mentén helyezték el az íróasztalokat, míg középen a tárgyalóként és közösségi térként funkcionáló ülőgarnitúra kapott helyet.

A munkaállomásoknál a fehér szín dominál, amely jól artikulálja a középen elhelyezkedő közösségi teret, amelynél pedig a sokszínűség a fő jellemző. Az íróasztalok különböző méretben vannak kialakítva, így a parányi hely ellenére is jól elkülönülnek az alkalmazottak a különböző típusú munkák alapján. A bútorok érdekes egyvelegét jól jelképezi a Herman Miller és az IKEA bútorok meglepően egyedi kavalkádja.

Itt aztán alaposan végiggondoltak mindent, hiszen a tudatos tervezésnek köszönhetően a különféle tevékenységtípusok jól megférnek egymással, így van hely a munkaasztaloknak, a nagy konferenciaasztalnak, a teakonyhának és a közösségi térnek is.


 


 


 


 


 


 


 


 

Fotók: Pastilla Institute of Design
 

SOCIAL BOX