Jól fogytak az állampapírok szeptemberben

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint szeptemberben 108,5 milliárd forinttal növekedett a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok állománya. Legintenzívebben, 94,5 milliárd forinttal a Kamatozó Kincstárjegyek állománya emelkedett. Ez a teljesítmény azonban részben technikai jellegű, mivel a hónap végi jegyzéshez kapcsolódó törlesztés már október elejére tolódott át. Azonban ezzel a megközelítőleg 10 milliárd forintos lejárattal együtt […]

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint szeptemberben 108,5 milliárd forinttal növekedett a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok állománya. Legintenzívebben, 94,5 milliárd forinttal a Kamatozó Kincstárjegyek állománya emelkedett. Ez a teljesítmény azonban részben technikai jellegű, mivel a hónap végi jegyzéshez kapcsolódó törlesztés már október elejére tolódott át. Azonban ezzel a megközelítőleg 10 milliárd forintos lejárattal együtt is kiugró a szeptemberi teljesítmény.

A többi lakossági állampapírt tekintve ebben a hónapban a Féléves Kincstárjegy állománya 3,2 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 4,6 milliárd, míg az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények teljes állománya 6,2 milliárd forinttal növekedett.

Az év első kilenc hónapjában megvalósult 580,8 milliárd forintnyi lakossági állampapír-állomány növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 471,9 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 9,1 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvényre 67,2 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyekre együttesen 32,7 milliárd forint jut.

SOCIAL BOX