MNB Növekedési Hitelprogram folytatása: új hitelek nagyobb volumenben

Az OTP Csoport az MNB Növekedési Hitelprogram első szakaszában a hitelintézetek közül a legmagasabb keretösszegben vállalt hitelkihelyezést a hazai vállalkozások körében, összesen 97 milliárd forint értékben. Az OTP Csoport a források 78%-át az I. pillér keretében allokálta, ennek újabb 70%-át új hitelkihelyezésre fordította, továbbá az új kihelyezések 50%-a új fejlesztések, 50%-a forgóeszközök finanszírozását szolgálta. „Már […]

Az OTP Csoport az MNB Növekedési Hitelprogram első szakaszában a hitelintézetek közül a legmagasabb keretösszegben vállalt hitelkihelyezést a hazai vállalkozások körében, összesen 97 milliárd forint értékben. Az OTP Csoport a források 78%-át az I. pillér keretében allokálta, ennek újabb 70%-át új hitelkihelyezésre fordította, továbbá az új kihelyezések 50%-a új fejlesztések, 50%-a forgóeszközök finanszírozását szolgálta.

„Már jóval a program megnyílása előtt jelentős érdeklődést tapasztaltunk a vállalkozások részéről az új hitellehetőség iránt, s bár rövid idő állt rendelkezésre a felkészüléshez a vállalkozások és a bankok számára egyaránt, az OTP Csoport sikeresen zárta a program első szakaszát, a rá allokált keret 100 százalékát kihelyezte.” – hangsúlyozta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója. 
Az MNB Növekedési Hitelprogram második szakaszában a bankok az eddig kihelyezett KKV hiteleiknek megfelelő mértékű teljes keret erejéig vehetnek részt, így az OTP Csoport jelentős forrással segíti a program feltételeinek megfelelő cégeket. A preferált beruházási hitelek időtávja egybevág a vállalkozások által tervezhető, belátható időtartammal, így mind az első szakaszból esetleg kiszoruló mind az abban már hitelhez jutó cégek érdeklődésére egyaránt számítunk.
„Fontos megemlíteni, hogy a program második szakaszában a pillérek tartalma változik: I. pillérből új hitelt lehet igényelni, míg a II. pillér forrásait hitel kiváltásra lehet felhasználni 90/10%-os megoszlásban. Pozitív változás a második szakaszban, hogy a programra jelentkező ügyfélnek csak a hitelszerződés megkötésekor kell a KKV kritériumoknak megfelelni, azt követően nem, tehát a hitel felvételével már nincs korlátja a cégek növekedésének” – emelte ki a program második szakaszának indulása kapcsán Kovács Pál az OTP Bank Közép és Nagyvállalati területének ügyvezető igazgatója.

SOCIAL BOX