Versenyben a szép homlokzatok a Baumit pályázatán

Az Év Homlokzata Pályázat az elmúlt tíz évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé vált. Célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. A Baumit a pályázók legjobb munkáin keresztül szeretné megmutatni a szakma és a magyar közízlés számára, hogy az új irányzatok, tradíciók, a […]

Az Év Homlokzata Pályázat az elmúlt tíz évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé vált. Célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. A Baumit a pályázók legjobb munkáin keresztül szeretné megmutatni a szakma és a magyar közízlés számára, hogy az új irányzatok, tradíciók, a nemzetközi divatirányzatok elemei és a magyar tervezők által megálmodott új motívumok hogyan jelenhetnek meg a homlokzatokon.

Az értékelésnél az épület külső megjelenésén túl, a zsűri figyelmet fordít az építkezés során alkalmazott technológiára és a felhasznált anyagokra is. Az eddig díjazott homlokzatok a sajtó nyilvánosságán keresztül etalonná váltak, a jellegzetes alakzatok, árnyalatok, struktúrák a hazai utcaképek követendő példái lettek. A családi ház, társasház, középület, panelfelújítás és műemlék kategóriák nyerteseiről neves szakemberekből álló, független zsűri dönt.

A Baumit elkötelezett híve a minőségnek és az innovációnak, így külön díjjal jutalmazza azt a pályázót, aki a benevezett épületen különlegesen új technikai megoldást, kivitelezési módszert, vagy iránymutató, harmonikus színkombinációt alkalmazott.

Az Év Homlokzata 2014 Pályázat célja, hogy támogassa a tervezők, kivitelezők modern és egyedi törekvéseit. Ezzel a hagyományteremtő kezdeményezésével a Baumit népszerűsíteni kívánja az energiatakarékos – ezáltal környezetbarát – homlokzati megoldások alkalmazását. A független zsűri által díjazott alkotások széles körű bemutatásával hozzá kíván járulni az épített környezet értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához.

A pályázás részleteiről, feltételeiről és a jelentkezésről további információt a www.evhomlokzata.hu oldalon talál. Az Év Homlokzata Pályázatot kiíró Baumit Kft.-ről bővebben a www.baumit.hu oldalon olvashat.

SOCIAL BOX