Kassán ruház be a TriGranit

A beruházás keretében a befektető egy többfunkciós központot építene Kassa központjában, az egykori Malinovszkij kaszárnya területén. Az építkezés, amely a tervek szerint három évig tartana, 2015-ben kezdődhet meg. A TriGranit által építendő komplexum a pozsonyi lap szerint üzleteknek, irodáknak, sportlétesítményeknek, köztük minigolf és korcsolyapályának ad majd otthont, de lakásokat is építene a befektető. A komplexum […]

A beruházás keretében a befektető egy többfunkciós központot építene Kassa központjában, az egykori Malinovszkij kaszárnya területén. Az építkezés, amely a tervek szerint három évig tartana, 2015-ben kezdődhet meg.

A TriGranit által építendő komplexum a pozsonyi lap szerint üzleteknek, irodáknak, sportlétesítményeknek, köztük minigolf és korcsolyapályának ad majd otthont, de lakásokat is építene a befektető. A komplexum megépítéséhez a cég egy négyhektáros területet vásárolna meg Kassa városától, ennek áráról egyelőre nem született megegyezés.

A volt Malinovszkij kaszárnyát a város önkormányzata részint azért kívánja eladni, mert annak területe évek óta kihasználatlan, részben pedig azért, mert az így befolyó összegből kívánja rendezni egy előnytelen szerződésből származó 10 millió eurós adósságát.

A TriGranit csoport korábban Szlovákiában már több jelentős beruházást is elvégzett. Ilyen beruházás volt a Pozsonyban a múlt század kilencvenes éveiben felépített Polus bevásárló központ valamint az annak tőszomszédságában később épült Millenium Tower I és II irodaházak is. Az Új Szó szerint a kassai projekt egyik oka, hogy a beruházó a kelet-szlovákiai városban, a szlovák-ukrán határ közelsége miatt nagy lehetőségeket lát az ukrán vásárlóerőben.

SOCIAL BOX