Minden eredménysoron dinamikus növekedés az Appeninn-nél

Az Appeninn Holding, amely a Budapesti Értéktőzsde egyetlen prémium kategóriában forgó ingatlanbefektetési társasága, az elmúlt egy év során megvalósított újabb akvizíciókkal, hatékony üzemeltetéssel és projektfinanszírozási struktúrájának hatékony átalakításával tovább tudta növelni árbevételi és eredménymutatóit az elmúlt negyedévben. A cégcsoport elsősorban a budapesti B kategóriás irodapiac prémium szegmensében épített ki jelentős portfóliót, hatvanháromezer négyzetméteres ingatlanállományának  kihasználtsága […]

Az Appeninn Holding, amely a Budapesti Értéktőzsde egyetlen prémium kategóriában forgó ingatlanbefektetési társasága, az elmúlt egy év során megvalósított újabb akvizíciókkal, hatékony üzemeltetéssel és projektfinanszírozási struktúrájának hatékony átalakításával tovább tudta növelni árbevételi és eredménymutatóit az elmúlt negyedévben.

A cégcsoport elsősorban a budapesti B kategóriás irodapiac prémium szegmensében épített ki jelentős portfóliót, hatvanháromezer négyzetméteres ingatlanállományának  kihasználtsága a piaci átlagot messze meghaladva stabilan 95 százalékos szinten áll. A társaság árbevételének több mint 93 százalékát az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel adja, amelynek nagysága 23,5 százalékkal növekedett az előző év első negyedévéhez képest és meghaladta az 1,109 milliárd forintot. A hatékony üzemeltetési tevékenységének köszönhetően a társaság EBITDA szintű eredménye is dinamikusan, több mint 38 százalékkal növekedett, elérte a 784 millió forintot.

Az Appeninn működési eredménye az előző év azonos időszakához képest 26 százalékkal nőtt, a harmadik negyedév végén 545 millió forint volt. Az adózás előtti eredmény közel megnégyszereződött, 452 millió forintra emelkedett a tavalyi év azonos időszakában keletkezett 117 millió forintról, míg az adózott eredmény 412 millió forintot ért el. A Társaság tulajdonosaira jutó eredmény 409 millió forintra emelkedett a 2012 harmadik negyedévében elért 86 millió forintos szintről.

A cégcsoport hitelportfóliójának restrukturálása – amely egyrészt az Nhp. kedvező forráslehetőségére épült mintegy 780 forint értékben, illetve az Erste bankkal kötött megállapodásra mintegy 9 milliárd forint értékben –, összességében kedvezőbb kamatfizetési kötelezettségeket és hosszabb, 10 éves futamidőt eredményezett. E lépések növelték az Appeninn pénzügyi stabilitását és eredménytermelő képességét is.

„Ingatlanportfóliónk bővítésére fókuszálunk, hiszen mind a hazai mind a nemzetközi elemzők véleménye szerint beszállási pont van a magyar piacon. Ezt a momentumot pedig helyismereti előnyünkkel és bizonyított hatékonyságunkkal kellőképpen ki tudjuk aknázni – így teremtve értéket részvényeseink számára.” – emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója a társaság eredményei kapcsán.

SOCIAL BOX