Főnök, karácsonyra ilyen irodát akarunk! Vágod?

Megoszlanak a vélemények a tekintetben, hogy mi is az a kúl iroda, azon kívül, hogy nem magyar szó, mégis a magyar nyelvben is – nem csak szlengszinten – egyre inkább jelen van. Szóval a kúl nem minden esetben a fullpanorámás, agyondizájnolt irodát, munkahelyet jelenti, hanem inkább más erényeket kell csillogtatnia. Egyszerre kell otthonosnak és funkcionálisnak […]

Megoszlanak a vélemények a tekintetben, hogy mi is az a kúl iroda, azon kívül, hogy nem magyar szó, mégis a magyar nyelvben is – nem csak szlengszinten – egyre inkább jelen van. Szóval a kúl nem minden esetben a fullpanorámás, agyondizájnolt irodát, munkahelyet jelenti, hanem inkább más erényeket kell csillogtatnia. Egyszerre kell otthonosnak és funkcionálisnak lennie, másrészt, ha már a modern munkakultúrákat és a törekvő-mobilis y-generációt nézzük, akkor legjobb, ha egy játszóteret formál. Homokozó, hinta, csúszda és ami a csövön belefér. Na jó, ne túlozzunk, mindenesetre a munkaállomások mellett hangsúlyosan kell artikulálnunk a rekreációs-közösségi tereket, hogy ilyen tudományosan fogalmazzunk. Na de elég a dumából, lássuk a világ legkúlabb irodáit. Persze a teljesség igénye nélkül, abszolút szubjektíven. Nyilván mellette van még másik pár száz, ami király. Például Az Év Iroda verseny jelöltjei. Azokat se szalassza el, hanem szavazza meg!

1. A Lloyd’s londoni központjában csaknem 800 fő dolgozik. Itt az orbitális átriumban mozgólépcsők szabdalják a teret.

 

2. A BBC salforki irodájában meglepő formájú kollaborációs kuckókban trécselhet a mintegy 2500 munkavállaló.

 

 

3. A Corus Entertainment torontói irodájában a 1200 alkalmazottat az öt emeletnyi átriumban óriás kivetítő figyeli.

 

4. A Hootsuite Vancouverben székel egy korábban rendőrőrsként használt épületben, és ahol még jógaszoba is található. Bár ha a bagoly szeme közé nézünk, még nem biztos, hogy a mennybe megyünk.

 

5. Íme egy kis brazil szamba, a Rezerva riói irodája, amit már amúgy az irodablog.hu is bemutatott.

 

6. A Flag Sao Paulóban egy kis művészeti kiállítást gründolt össze. Vagy talán egy kellemes műkincsrablás megmaradt emlékei.

 

 

7. A Mediacomnál Sydney-ben kicsit belebolondultak az angol telefonfülkékbe. Úgy látszik, nem volt elég a gyarmati időszakból.

 

8. A Group M ausztrál médiacsoport utcai harcosnak képzeli magát.

 

9. A Missing Link Johannesburgban biztosítja a rúdmászás jogát. Ki gondolta volna, hogy az etnikai villongásoktól terhes Dél-Afrikában efféle szabadságjogok is léteznek.

 

 

10. Az Ogilvy Fokvárosban. A vállalatcsoportnak számtalan központja van a Földön, most épp ezt a dél-afrikait villantjuk fel.

 

 

11. A Davies Meyert Hamburgban már szintén bemutatta az irodablog.hu, de az iroda azóta sem lett rosszabb.

 

12. A Jung von Matt Stockholmban: bár tipikus a svéd hangulat, mégis van benne valami truváj.

 

SOCIAL BOX