Ezek Magyarország legklasszabb irodái!

Avis Budget A címadó kategóriában az Avis Budget budapesti szolgáltató központja nyert, ahol csaknem 600 munkatárs dolgozik. A hatalmas 7200 négyzetméteres irodát a 2012 végén átadott Green House-ban rendezték be, amely Magyarország egyik legzöldebb irodaháza. Ilyen hatalmas, többszintes teret igazán átfogó és eredeti koncepció alapján lehet megtölteni élettel és funkcionálisan működő térszerkezettel. Úgy tűnik, hogy […]

Avis Budget

A címadó kategóriában az Avis Budget budapesti szolgáltató központja nyert, ahol csaknem 600 munkatárs dolgozik. A hatalmas 7200 négyzetméteres irodát a 2012 végén átadott Green House-ban rendezték be, amely Magyarország egyik legzöldebb irodaháza. Ilyen hatalmas, többszintes teret igazán átfogó és eredeti koncepció alapján lehet megtölteni élettel és funkcionálisan működő térszerkezettel. Úgy tűnik, hogy ez az Europa Design-nak sikerült. Mivel a szolgáltató központokban, vagyis SSC-központokban az y-generáció képviseli az alkalmazottak túlnyomó többségét, ezért egészen új munkakultúrát kellett kialakítani, hogy a régebbi generációkkal – x és baby boom – szemben sokkal mobilisabb, mozgékonyabb, modernebb ipszilonok igazán jól érezzék magukat. Ha körbejárjuk a többszintes irodát, akkor a közösségi helyiségek, munkaállomások és meeting szobák, telefonkuckók, tárgyalók egészséges harmóniáját tapasztalhatjuk. A break out terek, amelyek a modern munkahelyi filozófiák szinte mantraszerű szereplői vicces, piros puffok garmadájában öltenek testet, amelyek – akár a legóelemek – sokféleképpen rendezhetők össze, így egy-egy informális megbeszélésre is kitűnő díszletként szolgálnak. A monumentális helyiségek méretük ellenére a már említett sokszínű belsőépítészeti elemek – bútorok, fali grafika satöbbi – segítségével egészen barátságos és humánus miliőt teremtenek az alkalmazottak számára.

 

 

Distinction és LOFFICE

Az Év Irodája Design díjat a Distinction Rákóczi téri irodája nyerte el. Eredetileg a LOFFICE közösségi irodahálózat alakította ki a loftos stílusú irodát, amelyet aztán a Distinction saját képére formált. A startup-vállalkozás egyébként korábban a LOFFICE Paulay Ede utcai coworking irodájában bérelt helyiséget, aztán kinőtték magukat, és saját önálló ingatlanba költöztek. Egy bérház hátsó traktusában található ez az izgalmas interiör, ahol anno műanyaggyártó üzem működött. Ha most találomra kellene tippelnünk az épület korábbi életére, akkor talán még egy rutinos médium sem találná ki, annyira klasszul újjászületett az ingatlan. Mindössze tizennégyen dolgoznak a két szinten, amelyet egyetlen hatalmas belmagasságú indusztriális térben alakítottak ki. Számos dizájnelem színesíti a belső teret, a látszólag találomra elszórt tárgyak izgalmas világa inspiráló lehet a kreatív elmék számára. Mindezt az eredeti fílinget megspékeli a kert, vagyis a tűzfalak közé zárt belvárosi oázis.

 

 

Tolnagro

Az Év Irodája Különdíját a szekszárdi Tolnagro Kft. nyerte el, amely hazánk legnagyobb állatgyógyászati termékekkel kereskedő vállalata. Már a projekt is roppant eredeti, hiszen a korábbi cégközpontot megtartva egy újabb objektumot vontak a dolgozók „hatáskörébe”. Kinézték maguknak a szomszédos épületet, amely – valószínűleg senki sem találná ki, úgyhogy nagy pénzeket lehetne rá tenni – régen autószalonként funkcionált. Az építészek számára igazi kihívás volt újjávarázsolni a félkör alakú épületet, amely még egy új szintet is kapott. A faburkolatos lépcsőházból a közlekedőbe lépve sugárirányban nyílnak az irodák. A belső tereket az elegancia és otthonosság kettőse határozza meg. Igazi kuriózum.

 

KAPTÁR

Az Év Coworking Irodája címet a KAPTÁR nyerte el idén. A közösségi munkahelyek előre törését jól jelzi, hogy a szervezők idén először hirdettek versenyt ebben a kategóriában. Az első fecske Magyarországon egyébként a LOFFICE volt, ami ugye a Distinctionnal együtt elnyerte a Design díjat is ebben az évben, majd jöttek a többiek. Bár már tízes nagyságrendben állnak rendelkezésre Budapesten és más egyetemvárosokban közösségi munkahelyek, még van hová fejlődni. Ha tényleg kormányzati szinten is jobban a startupok hóna alá nyúlnak, akkor igény is lesz rá bőven. A KAPTÁR a Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út által közrezárt területen helyezkedik el, vagyis valóban a belváros kellős közepén kínál munkaállomásokat a nomádoknak, szabadúszóknak és mindenkinek, aki igényli ezt. Lendületes, fiatalos, nyitott és mobil, ahogy annak a 21. században lennie kell.

 

 

Az Év Irodája versenyről részletesebben itt olvashatunk.

 

SOCIAL BOX