Vállalkozói inkubátorházat adtak át Budapesten

Vállalkozói inkubátorházat adott át hétfőn Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester a Gyömrői úton. Az Angria Kft. beruházásában elkészült ötszintes, 1200 négyzetméter hasznos alapterületű épületben a fejlesztők ötven, 15-45 négyzetméteres irodahelyiséget alakítottak ki.  Az OnLine Vállalkozói Inkubátorház létrehozásának összköltsége 175,9 millió forint volt, melyből 52,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást uniós pályázaton nyert el a […]

Vállalkozói inkubátorházat adott át hétfőn Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester a Gyömrői úton. Az Angria Kft. beruházásában elkészült ötszintes, 1200 négyzetméter hasznos alapterületű épületben a fejlesztők ötven, 15-45 négyzetméteres irodahelyiséget alakítottak ki.  Az OnLine Vállalkozói Inkubátorház létrehozásának összköltsége 175,9 millió forint volt, melyből 52,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást uniós pályázaton nyert el a beruházó.

Az inkubátorházban új alapítású, három évnél nem régebbi kis- és középvállalkozások kedvező feltételekkel bérelhetnek irodát. A beköltözők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett a helyszínen rendelkezésre álló üzleti, marketing, coaching, hr- és jogi tanácsadást is igénybe vehetik. Az épülethez 35 parkolóhely tartozik.

Az irodaház tulajdonosa a fővárosi „B” kategóriás iroda- és ipari ingatlan piacvezető vállalkozása, az Indotek Grouphoz tartozó In-Management Kft. Egy stratégiai megállapodás eredményeként a kockázati befektetési alapok létrehozásával és működtetésével foglalkozó Re-Concept Kft. társbefektetőként tőkeinjekciót nyújthat az ígéretes üzleti koncepcióval rendelkező fiatal vállalkozásoknak. Az inkubátorház működési modelljében a házon belüli cégek modulszerűen összekapcsolódva, egymás szolgáltatásait fokozottan igénybe veszik. A bérlők kiválasztásánál fontos szempont lesz a jelentkezők tevékenységének beilleszthetősége a tervezett házon belüli, üzleti együttműködésbe. A bérleti díjak egyedi megállapodások alapján kerülnek megállapításra.

Jellinek Dániel, az Indotek Group és az In-Management Kft. vezetője úgy véli,  hogy az  egyedi vállalkozásfejlesztési lehetőségek mellett az „A” kategóriás szolgáltatások is szerepet játszhatnak a kiadó irodahelyiségek iránt megnyilvánuló élénk érdeklődésben.  A vezérigazgató az év végére 50-70 százalékos kihasználtságot jósol.

Az Indotek Group komoly referenciával rendelkezik az inkubátorházak üzemeltetésben: két évvel ezelőtt a hazai irodapiacon évek óta nem tapasztalt gyorsasággal, a nyitás után alig hat hónappal került ki a megtelt tábla a cég portfóliójába tartozó Szegedi Vállalkozói Inkubátorházra. Az Indotek Groupnak a Tisza-parti létesítmény volt az első, Budapesten kívüli irodaház-megbízása, melyet azóta számos új, sikeres projekt követett. 

SOCIAL BOX