Tériszonyosok, vigyázat! Iroda az Empire State Buildingben

Mielőtt a Shutterstock megtalálta volna a legendás épületben az új központját, alapos közvélemény-kutatást végeztek a munkatársak körében, hogy a többség a metropolisz mely negyedeiben lakik, hogy az átlaghoz viszonyítva mely lokáció lenne a legideálisabb helyszín. A vezetőség azonban itt nem állt meg, alaposságukat bizonyítják a következő adatok is. Csaknem 50 ezer órányi tárgyalást elemeztek az […]

Mielőtt a Shutterstock megtalálta volna a legendás épületben az új központját, alapos közvélemény-kutatást végeztek a munkatársak körében, hogy a többség a metropolisz mely negyedeiben lakik, hogy az átlaghoz viszonyítva mely lokáció lenne a legideálisabb helyszín. A vezetőség azonban itt nem állt meg, alaposságukat bizonyítják a következő adatok is. Csaknem 50 ezer órányi tárgyalást elemeztek az elmúlt 7 hónapban, hogy meghatározhassák: az új irodában hány konferenciateremre és tárgyalóra van szükség, és azok mekkorák legyenek. Az eredmények azt mutatták, hogy a meetingek 61 %-ában az átlagos létszám négy van annál kevesebb.

Bár a statisztikák nem okoztak meglepetést, azt igazolták, hogy sok kis közösségi-pihenő teret és csupán néhány nagy tárgyalót kell kialakítani az új székhelyen. Az alkalmazottak mindenről demokratikusan szavaztak: a tárgyalók nevétől kezdve a játékszobák használati tárgyaiig. A 20. emeleten található tárgyalókat a nagy újítókról nevezték el, mint Jobs, Earhart vagy éppen Einstein. A 21. emeleten található konferenciatermek pedig híres építmények neveit kapták, mint Taj Mahal, Pantheon, Szabadság-szobor.

Az új iroda végül egy szabadon áramló teret képez, amely alapvetően nyitott, mégis számos sarokkal, kisebb elkülönülő helyiséggel rendelkezik, ahol spontán megbeszélésekre, együttműködésekre is lehetőség nyílik. Igazi multikulturális cégről van szó, hiszen a vállalatnak közel 150 országban van partnere, így a munkatársak több tucatnyi nyelven tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel. De van itt minden amúgy is: játékszobák, meditációs/jógaterem, masszázs szobák, hatalmas galéria, anyaszoba, könyvtár és egy hatalmas nappali tér az ügyfelekkel történő kapcsolattartásra.

 

Fotók: Bilyana Dimitrova
 

SOCIAL BOX