Bemutatjuk a Microsoft új központját

A cégcsoport öt éve dolgozta ki az új flexibilis munkahelyi modellt, amelyet aztán az összes irodájukban megvalósítanak. Ebbe a trendbe tartozik a madridi munkahelyük megújítása is. Az egységes Workplace Advantage program lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján dolgozó Microsoft munkaszervezetet és technológiai eszközparkot, illetve teljesítményt egységes és objektív  ismérvek alapján lehessen értékelni. A Microsoft […]

A cégcsoport öt éve dolgozta ki az új flexibilis munkahelyi modellt, amelyet aztán az összes irodájukban megvalósítanak. Ebbe a trendbe tartozik a madridi munkahelyük megújítása is. Az egységes Workplace Advantage program lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján dolgozó Microsoft munkaszervezetet és technológiai eszközparkot, illetve teljesítményt egységes és objektív  ismérvek alapján lehessen értékelni. A Microsoft madridi központjában 2013-ban kezdődtek az átalakítások, amikor a korábbi hagyományos, cellás rendszerről átálltak a flexibilis munkastílusra. Ez a folyamat meglehetősen alapos előkészítést igényelt, hiszen 720 munkavállaló számára egy vadonatúj munkakultúrát elsajátítani nem könnyű feladat.

A hagyományos munkaállomások területének csökkenése, illetve optimalizálása lehetőséget adott arra, hogy a felszabadított helyen egy új ügyfél-zónát alakítsanak ki. Az újratervezésnek valójában ez volt a kulcsmomentuma. A 9 ezer négyzetméterből közel 3 ezer m2-nyi terület felszabadult, ahol látványos új funkciók alakultak az előbb felvázoltak szerint. A földszinten pedig a Microsoft termékeit állították reflektorfénybe, vagyis egyfajta kiállítóteret hoztak létre, amely a tér karakterét is átformálta.

A tervezők számára az volt az igazán nagy kihívás, hogy egy olyan teret kreáljanak, ahová jó visszatérni, és amely továbbra is kedvelt találkozóhely marad az ügyfelek számára is. A munkazóna közel kétharmadát az együttműködő terek foglalják el, amely elősegíti a projektmunkát, miközben flexibilis elrendezésének és bútorzatának segítségével a munkatársak bárhol és bármikor dolgozhatnak az irodán belül.

 

 

 

 

Képek: 3g office
 

SOCIAL BOX