Íme a Skanska egyterű amerikai irodája

A Ted Moudis Associates olyan munkahelyet tervezett a Skanskának New Yersey-ben, amely világos és levegős, és ez a törekvés már rögtön a fogadó térben realizálódik. A transzparencia amúgy is kulcsértéke a svéd gyökerű cégcsoportnak, amely az egész munkahelyet uralja. A recepciót közvetlen kapcsolat köti össze az úgynevezett Városházával, amely a legfontosabb együttműködő tér az irodában. […]

A Ted Moudis Associates olyan munkahelyet tervezett a Skanskának New Yersey-ben, amely világos és levegős, és ez a törekvés már rögtön a fogadó térben realizálódik. A transzparencia amúgy is kulcsértéke a svéd gyökerű cégcsoportnak, amely az egész munkahelyet uralja. A recepciót közvetlen kapcsolat köti össze az úgynevezett Városházával, amely a legfontosabb együttműködő tér az irodában. Itt a csapattagok összegyűlhetnek egy-egy reggeli kávéra, kényelmesen helyet foglalhatnak, a külsős munkatársakkal értekezhetnek, vagy akár egy spontán meetinget is lebonyolíthatnak. Sőt, itt rendezik meg a nagyobb céges eseményeket, ünnepségeket is.

A Városháza szomszédságában található a tanuló labor, amely egy multifunkcionális képzési helyszín – ez utóbbi két tréningszobára oszható, vagy igény szerint egybe is nyitható a Városházával. Az elválasztó üvegpanelek vizuális linket jelentenek a két helyiség között, valamint a már említett átláthatóság alkotóelemei is. Szintén a Városházához kapcsolódik az ún. privát szomszédság, amely valójában a nagyteres munkazóna cellás irodák nélkül. Itt mind a fókuszmunkának, mind a projekttevékenységnek biztosítottak a feltételek. Emellett csapat-, projekt- és meeting szobák egészítik ki az egyterű koncepciót. Az új iroda nagyobb interakciót tesz lehetővé a munkatársak között, hatékonyabb és rugalmasabb munkastílust biztosít, valamint fénnyel és energiával tölti meg a tereket.

Egyébként a Skanska New York székhellyel 1971 óta van jelen az USA-ban, és adataik szerint szerte az országban 29 irodában több mint 8000 munkatársat foglalkoztat. 2012-ben 5,8 milliárd dollár jövedelmet realizálhatott Amerikában, ami a globális cég összjövedelmének mintegy 30 %-a, vagyis igen jelentős az itteni jelenlét a társaság működése szempontjából. Az elkövetkezendő 5 évben a cég mintegy 1 milliárd dollárnyi befektetést tervez az USA-ban.

 

 

 

Képek: Magda Biernat
 

SOCIAL BOX