London lett a világ legjobb városa

A Forbes értékelése nyolc tényezőn alapul, köztük a külföldi közvetlen befektetések mértékén, a nagyvállalati székhelyek számán, a pénzügyi szolgáltatások, a technológia és a média erősségén, az ott élők sokszínűségén, illetve azon, hogy milyen könnyű onnan repülővel más világvárosokba eljutni. Mindezek alapján a Forbes úgy találta, hogy London és New York megőrizte „egyeduralmát” a világ többi […]

A Forbes értékelése nyolc tényezőn alapul, köztük a külföldi közvetlen befektetések mértékén, a nagyvállalati székhelyek számán, a pénzügyi szolgáltatások, a technológia és a média erősségén, az ott élők sokszínűségén, illetve azon, hogy milyen könnyű onnan repülővel más világvárosokba eljutni. Mindezek alapján a Forbes úgy találta, hogy London és New York megőrizte „egyeduralmát” a világ többi része felett, messze megelőzve két legközelebbi riválisát, Párizst és Tokiót.

A gyorsan emelkedő világvárosok közül az első Szingapúr, amely az ötödik helyen áll, ezt követi Dubaj a hetedik és San Francisco a tizedik helyen. A jövőben az első tízbe kerülhet Szöul, amely a tizenhatodik helyen végzett, a jelenleg huszadikként rangsorolt Abu-Dzabi, valamint a huszonharmadik Sao Paolo is. A gazdaságilag gyorsan fejlődő országok több igen népes városát azonban nem találták elég befolyásosnak. Az indiai Újdelhi és Mumbai, valamint a dél-afrikai Johannesburg még a harmincadik helyet sem érte el.

London a listavezető helyét történelmének és hagyományainak köszönheti, innen származnak a City páratlan gazdasági előnyei. A Forbes magazin szerint sokat jelent a nyelv, a jogi környezet pedig példaként szolgál az egész világ számára. Itt található a 2000 vezető világcég közül 68-nak a székhelye, és itt működik a legtöbb internetes start-up vállalkozás is.

SOCIAL BOX