Megkezdődik! A gigaprojekt elindul Kelenföldön.

Első körben a közműkiváltásokra kerül sor, majd szeptember elejétől a szomszédos kisebb utcák forgalmát korlátozzák, végül októbertől zárják le a Budaörsi út egyes részeit szakaszosan. Mindezek az áldatlan, ám később gyümölcsöző állapotok egészen 2015 decemberéig tartanak a hivatalos tervek szerint. Az átalakítást követően számos előnyt élvezhetnek majd az itt lakók, illetve az erre közlekedők. Így […]

Első körben a közműkiváltásokra kerül sor, majd szeptember elejétől a szomszédos kisebb utcák forgalmát korlátozzák, végül októbertől zárják le a Budaörsi út egyes részeit szakaszosan. Mindezek az áldatlan, ám később gyümölcsöző állapotok egészen 2015 decemberéig tartanak a hivatalos tervek szerint. Az átalakítást követően számos előnyt élvezhetnek majd az itt lakók, illetve az erre közlekedők. Így könnyebb lesz az autópályáról való bejutás, illetve az oda való kijutás, egyszerűbb lesz Sasad és Őrmező között átjárni autóval, busszal, biciklivel és gyalog is, így a metrót is könnyebben el lehet majd érni. Emellett zajvédő falat építenek a Budaörsi út mellé, hogy a környéken lakók zajterhelését csökkentsék.

A 7,2 milliárd forintos beruházás a 4-es metró kelenföldi végállomásán kialakítandó intermodális csomópont egyik eleme. Utóbbi pedig egy igazi gigaprojekt része, hiszen a főváros és a Futureal együttműködésében elindul Kelenföld megújítása, amely jelenleg Európa egyik legnagyobb tömegközlekedést érintő barnamezős beruházása. Az együttműködés keretében a Futureal mintegy 650 millió forint értékben járult hozzá a közterületek fejlesztéséhez és számos,  a terület közlekedését segítő tervezési feladathoz. A komplex városfejlesztés szerve része az Etele Városközpont kereskedelmi és közlekedési fejlesztés, illetve az Budapest ONE Irodapark is. A projekt egész területe meghaladja a 36 hektárt, ahol több mint 750.000 m2 lakóingatlan-, iroda- és kereskedelmi fejlesztést terveznek. A Budapest ONE mintegy 70.000 m2-nyi összterületével az M4 metróvonal végállomásánál, Budapest nyugati kapujában, Őrmezőn egy igazi ikonikus épületkomplexum lesz. A 170 millió eurós beruházás első ütemének munkálatai a tervek szerint 2015 első negyedévében kezdődnek, befejezésük pedig 2017 első negyedévében várható.
 

SOCIAL BOX