Ilyenek lesznek a jövő irodaházai Budapesten!

Budapest ONE A Futureal egyszerre több „vasat” is tart a tűzben, de talán a legizgalmasabb projektjük a Budapest ONE névre hallgató, 170 millió eurós beruházással több ütemben megvalósuló mintegy 70.000 m2-es irodapark. Az első ütem munkálatai várhatóan 2015 első negyedévében kezdődnek, befejezésüket 2017 elejére tervezik. A projekt a M4 metróvonal végállomásánál, Budapest nyugati kapujában, Őrmezőn […]

Budapest ONE

A Futureal egyszerre több „vasat” is tart a tűzben, de talán a legizgalmasabb projektjük a Budapest ONE névre hallgató, 170 millió eurós beruházással több ütemben megvalósuló mintegy 70.000 m2-es irodapark. Az első ütem munkálatai várhatóan 2015 első negyedévében kezdődnek, befejezésüket 2017 elejére tervezik. A projekt a M4 metróvonal végállomásánál, Budapest nyugati kapujában, Őrmezőn kapcsolódik majd az Etele térre tervezett bevásárló-és szolgáltató központhoz, valamint a kelenföldi pályaudvarnál kialakítandó intermodális közlekedési csomóponthoz, így Kelenföld nagyszabású városmegújítási programjának is fontos része.  A Budapest ONE igazi ikonikus színfoltja lesz a magyar fővárosnak, hiszen különleges épülettömbje 4 külön közlekedő magra osztódik, miközben lesz itt minden: zöld teraszok és tetőkertek, éttermek, üzletek, belső kert, elektromos autó töltőállomás, biciklitároló, sky fitnesz, tetőtéri futópálya satöbbi. Aki Nyugatról Budapestre érkezik, ezt a várhatóan impozáns épületet látja majd meg először.

 

Váci Greens

A belga Atenor által fejlesztett Váci Greens egy igazán ambiciózus vállalkozás, hiszen a Váci útra tervezett – több ütemben elkészülő – komplex irodapark végül egy 5 épületből álló, közel 100 ezer négyzetméteres ingatlanegyüttest fog alkotni, amely egy igényes közparkot és sétányt is magában foglal. A 15.900 négyzetméteres „A” épületet átadása után fél évvel teljesen feltöltötték, így az újabb előbérleti szerződések birtokában kezdték meg a csaknem 18.000 m2-nyi „C” épület építését, amelyet várhatóan 2015 júliusában adnak át. Ezzel párhuzamosan az Atenor a 23.000 négyzetméteres „B” épület építésébe is belekezdett, amelynek várható átadási ideje 2015. november. Így a komplexum 2015 végére 58.000 négyzetméternyi „A” kategóriás irodaterületet foglal majd magában. A Váci Greens mindemellett BREEAM „Excellent” minősítéssel rendelkezik.

 

Nordic Light

A Nordic Light irodaház a Skanska legújabb LEED Gold előtanúsított, folyamatban lévő fejlesztése. A 26.200 négyzetméteres irodakomplexum két fázisban valósul meg 2014 második negyedévétől, és a tervezett átadás 2016-ban várható. Az irodaház tervezése 2011 márciusában kezdődött, a tervtanácson kiemelt dicséretben részesült a koncepció, amelyet a környezettudatos szemlélet, a társadalmi fenntarthatóság és a kortárs építészeti dizájn szoros összefonódása jellemez. A belső udvar és kert, amely az étterem teraszához kapcsolódik, a pihenés helyszíne lesz, míg az épület köré ültetett fák a Váci út zajától védik majd az itt dolgozókat. A teraszokkal ellátott, visszahúzott felső szintek, a zöldtetők, a belső udvar kialakítása, valamint a házba tervezett szolgáltató funkciók és közösségi terek mind az élhetőbb munkakörnyezet megteremtését szolgálják. A belső udvart a tervezők nyitott közterületként képzelték el, ide nyíló kereskedelmi-vendéglátó egységekkel, kiállítóterekkel.

 

V17

A V17 irodaház a Váci úton közvetlenül a Lehel téri piac épülettömbje mellett épül majd fel. A Wing Zrt. beruházásában megvalósuló 12.700 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező irodaház átadására 2016 nyarán kerül sor. A ház high-tech megjelenését jól jellemzi majd az impozáns, 18 méter magas átriumos lobbytér és kör alakú recepció, amelyek reprezentatív és méltó környezetet teremtenek a bérlők számára. A ház a BREEAM very good zöld minősítést tűzte ki céljául, miközben a belső udvaron 900 m2 új zöld felületet alakítanak ki, ami egyrészt a relaxáció helyszíne, másrészt az irodák természetes fényforrással való ellátottságát biztosítja. 95 férőhelyes biciklitárolót is kialakítanak zuhanyzókkal a modern kor követelményeinek megfelelően, valamint a földszinten a dolgozók kényelmét szolgáló funkciók kapnak helyet: kávézó, étterem és üzletek.