Hogyan fejlődik Budapest és az ingatlanpiac?

A szeminárium előadásai az elmúlt időszak néhány jelentős budapesti városfejlesztési projektjeibe adtak betekintést, valamint egy nagyszabású lengyel multifunkcionális beruházást is megismerhettek a résztvevők. A rendezvény moderátori feladatait Kibédi-Varga Lóránt, a CBRE frissen kinevezett ügyvezető igazgatója, a Holland Kamara alelnöke látta el. Kovács Attila MRICS a Horizon Development képviseletében az Eiffel Palace fejlesztési,  kivitelezési és üzemeltetési […]

A szeminárium előadásai az elmúlt időszak néhány jelentős budapesti városfejlesztési projektjeibe adtak betekintést, valamint egy nagyszabású lengyel multifunkcionális beruházást is megismerhettek a résztvevők. A rendezvény moderátori feladatait Kibédi-Varga Lóránt, a CBRE frissen kinevezett ügyvezető igazgatója, a Holland Kamara alelnöke látta el. Kovács Attila MRICS a Horizon Development képviseletében az Eiffel Palace fejlesztési,  kivitelezési és üzemeltetési folyamatainak főbb szempontjait, a műemlékvédelem és fenntarthatóság összeegyeztetésének kihívásait, valamint a LEED Gold és BREEAM Very Good minősítés technikai követelményeit mutatta be.

Hatvani Ádám építész a Sporaarchitects-től a négyes metró építészeti kihívásairól beszélt, hiszen a korábbiaktól teljesen eltérő szemlélettel és építészeti megoldásokkal alakították ki a metróállomásokat. Mindemellett szó esett arról is, hogy infrastrukturális szempontból milyen funkciót szánnak az új földalatti vonalnak. Borbély Gábor MRICS a CBRE igazgatója elemezte, hogy az elmúlt 10 év statisztikáihoz viszonyítva hogyan alakulnak ma az ingatlanberuházási adatok, valamint összehasonlította a hazai és holland piacot. Az elmúlt időszakban megvalósított nagyobb holland érdekeltségű ingatlanfejlesztéseket is górcső alá vette.

Török Árpád, a TriGránit Zrt. vezérigazgatója egy külföldi esettanulmányt mutatott be: mi szükséges ahhoz, hogy egy magyar ingatlanfejlesztő vállalat sikeresen együtt tudjon működni a Lengyel Állami Vasúttársasággal egy lengyelországi rehabilitációs projekt kapcsán (Poznan city center: an integrated transport centre). Garay Márton építész pedig a főváros főpolgármesteri hivatalától megismertette a résztvevőkkel, hogy Budapest milyen hosszú távú városfejlesztési terveket fogalmazott meg az elkövetkezendő 15 évre, illetve a Budapest 2020 elnevezésű akciótervben melyek azok a kiemelt városrészek, ahol a közeljövőben rehabilitáció várható.
 

SOCIAL BOX