Proaktivitással a fenntartható megoldásokért

Annak érdekében, hogy a fenntartható üzemeltetésnek a külvilág felé történő szemléltetése emlékezetesen, arculati elemmé válva valósuljon meg, a társaság a blueFM minőségtanúsító jelölést fejlesztette ki, mely a bizonyítottan gazdaságos és ökológiailag fenntartható épületüzemeltetés tanúsítványa. A blueFM lényegesen több, mint marketing elem.  A jelölés hatékonyabb klímavédelmet, valamint a folyamatosan szűkölő erőforrásainkra, ill. a csökkentett szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó […]

Annak érdekében, hogy a fenntartható üzemeltetésnek a külvilág felé történő szemléltetése emlékezetesen, arculati elemmé válva valósuljon meg, a társaság a blueFM minőségtanúsító jelölést fejlesztette ki, mely a bizonyítottan gazdaságos és ökológiailag fenntartható épületüzemeltetés tanúsítványa.

A blueFM lényegesen több, mint marketing elem.  A jelölés hatékonyabb klímavédelmet, valamint a folyamatosan szűkölő erőforrásainkra, ill. a csökkentett szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó felelősségteljes gondoskodást takar a SPIE által üzemeltetett épületek és ingatlanok vonatkozásában.

A SPIE szakértő munkatársainak  know-how-ja révén létrejött az úgynevezett  „Létesítményvezetők energetikai abc-je.” Ez az útjelző nyújt támogatást munkatársainknak napi tevékenységük végzése során.  Áttekinthetően mutat rá  az ökológiai, de mindenekelőtt a gazdasági beavatkozások lehetőségére, melyek az ingatlanüzemeltetés során – számos műszaki berendezésre és rendszerre vonatkozó pontos specifikációval – az energiaköltségek és a széndioxid-kibocsátás jelentős optimalizálásához vezetnek. Ennek következtében megvalósul a vállalaton belüli tudástranszfer, valamint a munkatársak mindennapi tevékenységében rögzülnek a fenntarthatósági szempontok. Megbízóink számára egyértelmű előnyt jelent, hiszen a SPIE proaktív módon optimalizálási potenciálokat tár fel.

A célirányos intézkedések megtétele előtt  újra megvizsgáljuk a Megbízók objektumainak aktuális igényeit. Ennek alapját a Megbízó jelenlegi folyamatai képzik, mivel számos berendezésre vonatkozóan ma más előírások vonatkoznak, mint a tervezésük és létesülésük idején. Lényeges elem, hogy a felmérésen képzett objektumvezetők és szakértők vesznek részt, akik feltárják az energiafogyasztás és azon keresztül az energiaköltségek csökkentéséhez vezető lehetőségeket. Megvizsgáljuk valamennyi intézkedés gazdasági hatását, valamint az intézkedésekkel  együtt járó  széndioxid-kibocsátás mértékét.  A klímavédelemhez történő hozzájárulás Megbízóink részére versenyképességük növelését  és hírnevük ápolását jelenti.

A blueFM több, mint termék, sokkal inkább egy filozófia, amely a SPIE munkatársak fenntarthatóságot biztosító tevékenysége révén gazdaságilag és ökológiailag is megtérül.

Ügyfeleinknek a blueFM-et nem szükséges külön megrendelniük, hiszen az a SPIE üzemeltetési szolgáltatásának alapvető eleme.

SOCIAL BOX