10.000 négyzetméteres bérlő marad a CA IMMO-nál

Emellett 2014-ben számos bérlő hosszabbította meg bérleti szerződését. A Hewlett-Packard a Bartók Házban meghosszabbította közel 9500 négyzetméter területre vonatkozó bérleti szerződését. Az Avon pedig új bérlőként költözik a Capital Square irodaházba. Ezekkel a tranzakciókkal együtt 2014 első 10 hónapjában összesen több, mint 51.000 bruttó négyzetméteren írtak alá a CA IMMO-nál bérleti szerződést. A CA Immo […]

Emellett 2014-ben számos bérlő hosszabbította meg bérleti szerződését. A Hewlett-Packard a Bartók Házban meghosszabbította közel 9500 négyzetméter területre vonatkozó bérleti szerződését. Az Avon pedig új bérlőként költözik a Capital Square irodaházba. Ezekkel a tranzakciókkal együtt 2014 első 10 hónapjában összesen több, mint 51.000 bruttó négyzetméteren írtak alá a CA IMMO-nál bérleti szerződést.

A CA Immo irodaportfolió 11,11 százaléka áll csak üresen; ez az arány majdnem a fele a jelenleg 21,02 százalékos budapesti irodapiaci átlagos üresedési rátánál, amelyet a nem saját tulajdonban és felhasználásban lévő, vagyis spekulatív szegmensben mérnek.

„Új vagy hosszabbítást jelentő bérleti megállapodásainknak köszönhetően sikeresen növeltük portfóliónk bérbeadottságát. A CA Immo magyarországi irodaházaiban, a január-október időszakában több mint 51000 négyzetméter üzletkötés történt, amelynek jelentős része hosszabbítás és bővülés.” – foglalta össze Szalma Péter, a Ca Immo bérbeadási vezetője.

Új bérlők
Az Avon Magyarország IT részlege a Capital Square-ben alakítja ki új irodáját, ők 800 m²-t bérelnek. A tranzakció során a Bérlőt a Cushman & Wakefield, míg a CA Immot a DTZ képviselte.

A Hilpea Voima Kft  1027 négyzetméternyi területet vett  bérbe és hosszú távra írta alá a szerződést, a Gróf Róbert EV 1000 m², míg a Mentavill Kft. 200 m²-re írt alá a győri  Dunacenterben.

Hosszabbítások
Hosszabbított a Hewlett-Packard a Bartók Házban; ők továbbra is közel 9500 m²-t bérelnek és ezzel a budai irodaház ismét 98 százalékos telítettségű. Az irodaház több mint 8 éve 100 százalék körüli bérbeadottsági mutatóval rendelkezik. A Buda Business Centerben az STC döntött a maradás mellett100 m²-en. A City Gate-ban az éttermet üzemeltető GCC Kft. hosszabbított 800 négyzetméteren.

SOCIAL BOX