Ki lesz az év ingatlanpiaci személyisége?

Az ingatlanpiac nem csak az épületeket, a tranzakciókat, a projekteket és az irodákat mutatja be, hanem a mögötte álló embert is, hiszen minden a nagybetűs emberért van, legyen az egy komfortos és igényes munkahely vagy éppen egy fenntartható ingatlan. A válság lassan véget ér, az ingatlanpiac is átalakul, a régebbi évek gyakorlatához képest megújult utakat […]

Az ingatlanpiac nem csak az épületeket, a tranzakciókat, a projekteket és az irodákat mutatja be, hanem a mögötte álló embert is, hiszen minden a nagybetűs emberért van, legyen az egy komfortos és igényes munkahely vagy éppen egy fenntartható ingatlan. A válság lassan véget ér, az ingatlanpiac is átalakul, a régebbi évek gyakorlatához képest megújult utakat fog bejárni, módosulnak a prioritások és a mozgatórugók. E tekintetben különösen izgalmas feladat és kihívás a szakmai zsűri számára, hogy eldöntse: ki volt 2014 ingatlanpiaci személyisége, hiszen a győztes egyrészt példát mutat a tekintetben: hogyan lehet a válság után ismét sikereket elérni, miközben meg kell küzdeni a még mindig bizonytalan és ellentmondásos üzleti légkörrel.

„Ez a díj egy “leadership recognitionról” szól, ami a szakmai véleményformálás fontosságát és teljesítményét értékeli. Olyan ingatlanpiaci vezető egyéniségek jelölését várjuk, akik 2014-ben kiemelkedően bizonyították személyükben vagy cégük üzleti sikerén keresztül, hogy az ingatlanszakma mindig is a megújulásról és nem a túlélésről szól. Az útkeresés fontosságát emelném ki, azt vezetői képességet, ami felismeri, hogy maga a „válság” termeli ki az új piaci lehetőségeket, az ingatlanszakma új kontextusát. Mást, máshogyan. Minden sikeres ingatlanvállalkozás mögött egy sikeres csapatmunka van, amelyet egy sikeres vezető irányít. Az Év Irodája verseny kategóriái többnyire a termékekről és a tranzakciókról szólnak, azonban Az Év Ingatlanpiaci Személyisége azt a víziót ismeri el, amely ezeket a termékeket és tranzakciókat lehetővé tették” – mondja Baross Pál.

A korábbi években az év ingatlanpiaci személyisége díjra a cégek, vállalkozások nevezhették vezető beosztású kollégáikat, de ezúttal a nagyobb nyilvánosság elérése érdekében bárki ajánlhatja kollégáját, ismerősét a díjra, a lényeg az, hogy az alábbi szempontoknak feleljen meg: felelős beosztásban és minimum 1 éve a jelenlegi cégénél dolgozik; minimum 5 éves kereskedelmi ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkezik; 2014-ben elért kiemelkedő teljesítmény vagy újítás köthető a nevéhez, valamint persze a kereskedelmi ingatlanpiacon elismert, közismert személyiség.

A továbbiakban a beküldött ajánlások alapján a szakmai zsűri a támogató szakmai szervezetekkel együttműködve kiválasztja a győztest. A zsűri figyelembe veszi, hogy egy személyre hány ajánlás érkezett, de a végső sorrend kialakítása a jelöltek munkássága alapján, szakmai szempontok szerint történik. A kategóriáért felelős zsűritag Baross Pál FRICS, aki a hazai ingatlanszakma egyik legnagyobb elismertségnek örvendő szaktekintélye, jelenleg pedig a Közép-európai Egyetem (CEU) ingatlanfejlesztési igazgatója. Az előző években egyébként nagyon magasra tették a szervezők a mércét, hiszen olyan szakemberek kapták ezt a díjat, mint Tim O’Sullivan RICS, a CBRE ingatlanbefektetési vezetője, Csukás Csongor, a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt. korábbi vezetője vagy éppen Kovács Attila, a DVM group ügyvezető partnere.

SOCIAL BOX